1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Change şebekesinin kilit ismi yakalandı

İstanbul'da oluşturdukları şebekeyle sipariş araba çalan ve düzenledikleri sahte evrakla satan şebekenin kilit ismi, Yalova'da düzenlenen bir operasyonla yakalandı. 

Sinemalarda oynadığı dönemde fırtına gibi esen "60 Saniye" isimli filmindeki çetenin bir benzeri, kısa bir süre önce İstanbul'da düzenlenen operasyonla çökertilmişti. Edinilen bilgiye göre, çete üyeleri aldıkları sipariş arabaları çalarak change yaptıktan sonra düzenledikleri sahte evraklarla satıyordu. Ancak operasyonda şebekenin sahte evrak işlerini yürüten kilit ismi N.K.T. (50) kaçmayı başarmıştı. İstanbul polisinin verdiği bilgiler doğrultusunda N.K.T.'nin peşine düşen Yalova Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Şubesi ekipleri, şahsın Çiftlikköy ilçesinde saklandığını tespit etti. Çiftlikköy Jandarmasıyla birlikte şahsın evine operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, N.K.T.'yi kıskıvrak yakaladı. Şahsın evinde yapılan aramada, sahte evrak yapımında kullanılan çok sayıda çeşitli kurumlar adına yapılmış mühür, sahte ehliyet, ruhsat, kimlik fotokopileri, çok sayıda oto anahtarı ve araba çalmakta kullanılan aparatlar ele geçirildi. N.K.T.'nin yapılan sorgulamasında, 23 ilde suç kaydına rastlanırken, aynı
suçlardan bir çok şehirde de arandığı tespit edildi. Sorgusunda suçları kabul eden şahıs, çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2007 Cumartesi 13:04:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?