4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Cheney, tarihi mekanları geziyor

Ortadoğu gezisi kapsamında Ankara'nın ardından İstanbul'a gelen ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, İstanbul'un tarihi mekanlarını geziyor. 

İstanbul'da bulunan Cheney'nin kaldığı Ritz Carlton Oteli çevresindeki yoğun güvenlik akşam saatlerinden itibaren sürdü. Özel harekat ekipleri geniş önlemler alırken, çevredeki araçlar da köpekler yardımıyla aramadan geçirildi. Adeta kuş uçurtulmayan otel çevresinde görevli ekiplerine havadan da helikopter destek verdi. Uzun süren bekleyişin ardından ABD Başkan Yardımcısı Cheney, sabah erken saatlerde otelden ayrıldı. Cheney'e gelişinde olduğu gibi çıkışta yine uzun bir araç konvoyu eşlik etti. 

Cheney'in İstanbul'un tarihi mekan ziyaretinde ilk durağı Topkapı Sarayı oldu. Cheney'in kaldığı otelden Topkapı Sarayı Gülhane girişine kadar trafik kapatılarak yoğun önlemler alındı. Cheney'nin konvoyounda sinyal kesici bir aracın da bulunduğu öğrenildi. Cheney'in ziyareti sırasında polis ekiplerinin geniş önlemine ek olarak dürbünden, radyoaktif maddeden koruyucu cihazlara kadar tam donanıma sahip özel korumalar dikkat çekti. Kızıyla birlikte gelen Cheney, geniş önlemler arasında Gülhane'den Topkapı Sarayı'na giriş yaptı.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 12:53:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?