6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

CHP: Sarıgül 300 bin dolar rüşvet aldı

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün kaçak yapılaşmaya izin vererek 300 bin dolar rüşvet aldığını açıkladı. Ellerindeki tüm belgeleri İçişleri Bakanlığı’na ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduklarını söyleyen Sav, olayın Sarıgül’ün genel başkan adaylığı ile ilişkilendirilmesinin de yanlış olduğunu öne sürdü.

Parti Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyerek 3 CHP’li milletvekilinin 2.5 aydır üzerinde çalıştığı 60 sayfalık Sarıgül raporunu açıklayan Sav, İçişleri Bakanlığı’nın incelemesinden önce kendilerinin böyle bir işlem yapmasının normal olduğunu belirtti.
Sav, “Biz başkalarını beklemeyiz, biz ciddi bir partiyiz. Yıllarca sürecek belirsiz bir araştırmanın sonucunu bekleyemeyiz” dedi.

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül’ün yardımcısı Osman Aslan vasıtası ile bölgesinde kaçak yapılaşmaya izin verme karşılığı 300 bin dolar rüşvet aldığını söyleyen Sav, Sarıgül’ün bunun dışında da ruhsatsız kaçak yapılara göz yumarak inşaat sahiplerini mafyanın kucağına attığını iddia etti.

Sarıgül’den disiplin kararına tepki

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine gerekçe gösterilen parti raporunun basına sızdırılmasına tepki gösterdi. Mustafa Sarıgül, “Şahsıma yönelik başlatılan siyasi linç kampanyası canlı tutulmak isteniyor” diye konuştu.

Mustafa Sarıgül, raporun Disiplin Kurulu üyelerini baskı altına almak ve kamuoyunu hakkında olumsuz yönde etkilemek amacıyla basına sızdırıldığını savundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem’in, “dosya Açıklandığında, adı geçen arkadaşı kimse savunamayacak” şeklinde açıklama yaptığını belirten Sarıgül, Erdem’i, hakkındaki tüm belge ve bilgileri Cumhuriyet Savcılığı’na teslim etmeye davet etti, aksi takdirde kendisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ve tazminat davası açacağını bildirdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da yanlış bilgilendirildiği kanısında olduğunu ifade eden Sarıgül, hakkında rüşvetle ilgili olarak bir soruşturma veya kovuşturma bulunmadığını vurguladı.

ankara
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2004 Salı 13:15:50
Güncelleme :16 Kasım 2004 Salı 14:19:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?