4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

CHP adayını anketle belirleyecek

Yerel seçimlere yönelik tüm partilerin aday belirleme süreci devam ederken, CHP en büyük hedeflerinden olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayını anketle belirleyecek.

AK Parti'nin İstanbul'da yola Kadir Topbaş'la devam edeceği kararının ardından gözler CHP'ye çevrildi. CHP'nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için başkan adayını anketle belirleyeceği öğrenildi. Gürsel Tekin başkanlığındaki CHP İstanbul yönetimi de, yerel seçimlere yönelik yoğun çalışmasına devam ediyor.

Anket çalışmasında halka eski CHP Milletvekili Kemal Derviş, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük, İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, geçtiğimiz ay CHP'ye katılan eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek ve işadamı Cem Kozlu'nun isimlerini sunacak olan CHP, sonuca göre İstanbul adayını belirleyecek.

Dün gerçekleştirilen tüzük ve program kurultayında İstanbul adaylığının söz konusu olmadığını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, partisinden de kendisine yönelik bir teklif gelmediğini söylemişti. CHP'den ayrılışından uzun süre sonra yeniden CHP'ye katılan Türk Halk Müziği sanatçısı Arif Sağ'ın da İstanbul'da bir ilçe belediye başkanlığı için yarışacağı belirtilirken, sanatçı Emre Saltık'ın da yine İstanbul'da bir ilçe belediye başkanlığı için aday gösterileceği kaydediliyor.

Murat Karayalçın'ı Ankara adayı olarak açıklayan CHP'nin, İzmir için de mevcut başkan Aziz Kocaoğlu ile yola devam etmesi beklenirken, daha önce iki dönem başkanlık yapan Yüksel Çakmur ile İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam'ın da isimleri geçiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 14:37:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?