6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

CHP İl Yönetimi düştü

CHP İstanbul'da dokuz üye CHP Genel Sekreterliği'ne istifasını verdi, daha önce yönetimden ayrılan üç kişiyle birlikte sayı 12 olunca yönetim düştü.

Kulislerde İstanbul İl Başkanlığı'na MYK'dan bir ismin seçileceği, eski İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in de MYK'ya atanacağı konuşuluyor. İstanbul'a İl Başkanı olarak atanacak ismin Berhan Şimşek olabileceği belirtiliyor.

GÜRSEL TEKİN: YÖNETİM DÜŞMEDİ

CHP İstanbul eski Başkanı Gürsel Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüşmesinin ardından bir açıklama yaptı. Tekin, ‘İstanbul’daki yönetim düşmedi. Arkadaşlarım görevlerinin başında’ dedi.

Tekin, CHP İstanbul yönetimindeki istifa depremiyle ilgili soruya ‘Kurulumuzda 18 arkadaşımız görev yapıyor. 8’i istifa etti, ancak 10 arkadaşımız görevinin başında’ yanıtını verdi.

Gürsel Tekin, kendi ismi üzerinden CHP’nin tartışılmasından ötürü duyduğu rahatsızlığı da dile getirerek Kılıçdaroğlu’nun da bunun farkında olduğunu belirtti.

6 GÜNDE NE DEĞİŞTİ BİLEMİYORUM

İstifalarla ilgili CHP’li yöneticilere kırgın olmadığını, geçtiğimiz hafta 18 yöneticinin Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek ‘Gürsel Tekin tekrar dönsün’ dediğini söyleyen Tekin, ‘Ancak 6 günde ne değişti bilemiyorum’ diye konuştu.

 

Tekin, ‘İstanbul İl Başkanlığı görevi mi, yoksa CHP Parti Meclisi görevine mi talipsiniz’ sorularına ise net bir yanıt vermekten kaçındı, ‘Ben Sayın Genel Başkanıma gerekeni söyledim. O açıklama yapar’ dedi.


GÜRSEL TEKİN CHP GENEL MERKEZİNDE

Tüm bu gelişmeler üzerine gözler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Parti Meclisi üyesi Gürsel Tekin'in görüşmesine çevrildi. Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu ile görüşmek üzere Genel Merkez'de.

Tekin, CHP Genel Merkezi'ne gelişinde kendisini bekleyen gazetecilere, Kılıçdaroğlu ile görüşeceğini belirtti.

Bir gazetecinin, “İstanbul il yönetiminin düştüğü şeklinde bilgi geldi” sözü üzerine Tekin, “Görüşmeden sonra size bilgi vereceğim” dedi.

“Bir yol ayrımındasınız şu anda, değil mi?” sorusunu ise Tekin, “Hayır, yol ayrımında değilim” diye yanıtladı.

Tekin, “İstifa etmeyi düşünüyor musunuz” sorusu üzerine “Teşekkür ediyorum” diyerek genel merkeze
 

....
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 11:28:36
Güncelleme :11 Haziran 2010 Cuma 19:50:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?