1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

CHP İstanbul Tekin'e emanet

CHP yönetimi, Şinasi Öktem'den boşalan İstanbul İl Başkanlığı'na, kamuoyunda AKP'ye yönelik yolsuzluk iddiaları ile tanınan Gürsel Tekin'i getirdi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı görevine atanmasının ardından ANKA'nın sorularını yanıtlayan Gürsel Tekin, "Türkiye'nin AKP iktidarından kurtulmasının yolu, yerel yönetimleri geri almaktan geçiyor. CHP İstanbul İl Örgütü, ilk yerel seçimde, İstanbul'u ve ilçeleri geri alarak, AKP karanlığına büyük bir darbe indirecektir" dedi.

CHP'nin 22 Temmuz seçimlerinin sonuçlarını bilimsel yöntemlerle ele aldığını ifade eden Tekin, bu raporların sonuçlarının önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağını kaydetti. CHP İstanbul İl Örgütü'nün bundan sonraki enerjisinin önemli bir kısmını yerel belediyeleri geri almak için harcayacağını vurgulayan Tekin, şunları söyledi:

"CHP MYK, bugün aldığı kararla İstanbul Örgütü'ne ciddi bir mesaj vermiştir. CHP yönetimi, başta Sayın Genel Başkanımız Deniz Baykal olmak üzere, (İstanbul'u geri istiyoruz) demiştir. Partimiz, adına yakışır bir şekilde halkla buluşacak, örgütlerini yeniden harekete geçirecek, küskünlüklere son verecek ve sosyal demokrasinin yereldeki iktidarını yeniden kuracaktır. Yeni dönemde ortaya koyacağımız anlayış, Türkiye'nin nasıl iyi yönetileceğini de ortaya koyduğu projelerle gösterecektir. Halkımız, kötü yönetimlere layık olmadığını CHP'li belediyelerin icraatleriyle yeniden görecektir. Kadıköy'de, Bakırköy'de ve Beşiktaş'ta ortaya koyduğumuz belediyecilik örnekleri, siyaseten iflas ettikleri su sorunuyla bir kez daha ortaya çıkan AKP'li belediyeler için önemli bir alternatiftir

anka
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2007 Salı 18:01:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?