4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

CHP'de ilk gün çatlağı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, partiye yeni katılan sanatçılara törenle rozet taktı. Törenin sonunda partiye katılan gazetecilerden biri ile partililer arasında tartışma yaşandı.

Beyoğlu Şişhane'deki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı konferans salonunda düzenlenen rozet takma töreninde sanatçılar Emre Saltık, Arzu, Kıvırcık Ali, Gülcihan Koç, Ozan Türe, Grup Çığ'dan Mustafa Özarslan, Tolga Sağ, Pınar Sağ, oyuncu Arda Esen, yönetmenler Ömer Uğur ve Selçuk Uluergüven, gazeteciler Üzeyir Darıcı ve Mustafa Dolu ile Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı ve şehit pilot eşi Gönül Alpaydın partiye katıldı.

Törende konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, geçtiğimiz haftalarda çok sayıda vatandaşın CHP'ye katıldığını ve katılım törenleri nedeniyle Türkiye'de gündem oluştuğunu hatırlatarak, bundan sonraki haftalarda da katılım törenlerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Tekin, "Kendilerini şarkı, türkü ve oyunculuklarıyla yakından tanıdığım sanatçıları aramızda ve partimiz üyesi olarak görmekten mutluluk duyuyorum" diye konuştu.
Tekin konuşmasının ardından sanatçılara tek tek rozetlerini taktı. Sanatçılar adına konuşan Arzu ise CHP'ye katılmaktan dolayı mutluluk duyduklarını dile getirdi. Ele ele vererek gazetecilere poz veren sanatçı, yazar ve partililer daha sonra salondan ayrıldı.

Bu sırada salon dışında ise CHP Beyoğlu İlçe Teşkilatı'na mensup üyeler ile partiye yeni katılan gazeteci Mustafa Dolu arasında tartışma yaşandı. Partililer, Dolu'nun çalıştığı gazetenin bağlı bulunduğu medya grubunda yer alan bir gazetede CHP'nin
Beyoğlu Belediye Başkanı adayları aleyhine çıkan haberler yüzünden tepki gösterdi. Bu nedenle iki grup arasında sözlü tartışma yaşandı.

Kısa süren tartışmayı parti yöneticileri sona erdirirken, Beyoğlu İlçe Teşkilatı üyeleri Dolu'nun partiye katılmasına tepki gösterdi. İsmini vermek istemeyen bir üye, "Sayın Dolu az önce partimize katıldı. Ancak mensubu olduğu gazetede Beyoğlu Belediye Başkan aday adaylarına yönelik karalayıcı haberler çıkıyor. Bizde kendisine bunu sorduk. O da haberinin olmadığını söyledi. Biz bu duruma tepki gösterdik" dedi.

Gazeteci Dolu ise "Ben başka gazetedeyim, haberin çıktığı gazete başka. Ancak yazı işlerimiz farklıdır. Bu nedenle yapılan haberden, haberim olmadığını ve o gün Brüksel'de bulunduğumu söyledim. Ayrıca gazetenin Ankara mahreçli haberiyle ilgili olarak da genel başkan yardımcısı ve genel sekreter yardımcısının da ifadesine yer verilmiştir. Asıl partiye zararı şimdi bu tartışmayı çıkarmakla onlar vermiş oldu" ifadesini kullandı

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 18:05:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NEZAHAT KOCATEPE IP: 85.96.163.xxx Tarih : 20.12.2008 01:53:41

Mustafa Dolu'ya gösterilen büyük tepki, kendisinin sorumlu yazı işleri müdürü olduğu Tercüman Gazetesi'nde 15 ve 16 Aralık tarihlerinde yayınlanmış CHP aleyhtarlığını sağlamaya yönelik iğrenç asparagas bir haberle ilgilidir. M.Dolu, her platformda bu haberlerin "özüne" ilişkin birşeyler söylemek, "yorumlamak" yerine "benim nasıl haberim olsun" "ben Brüksel'deydim zaten", "o gazetede çalışmıyorum", "tepki verenler diğer adayların adamları", ve bu gibi TEVİL yollu açıklamalarla kendisini bu düştüğü girdaptan SIYIRTMAYA çalışmaktadır. Ama salt gerçek TEVİL kaldırmaz! M.Dolu'nun düştüğü durumun hâllini Beyoğlu halkına bırakıyoruz! Biz; sorumlu yazı işleri müdürü olduğunuz o gazetenin 15-16 Aralık tarihli CHP'yi ve Beyoğlu'nu ilgilendiren haberinden TİKSİNİYORUZ! Bir diğer arkadaşımızın yazdığı gibi, İĞRENİYORUZ!