30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

CHP'den İstanbul için ilk atak

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde iç denetçi olarak çalışan isimlerin aynı zamanda belediye iştiraklerinin yönetim kurulunda görev yaptıklarını iddia ederek, bunun yasalara aykırı olduğunu söyledi.

Soysal, elinde bulunan yüze yakın belgeyle önümüzdeki hafta Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Soysal, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında son 3 yılda 6 milyar TL kaynak aktarılan belediye şirketlerinin öz varlıklarının neredeyse tamamen tüketildiğini, arpalık haline gelen bu şirketlerin denetimsiz kaldığını ileri sürdü. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, ortaya attıkları iddialara 'çamur atmayı bırakın suç duyurusunda bulunun' şeklinde karşılık verdiğine işaret eden Soysal, önümüzdeki hafta yüze yakın belgeyle suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Muhalefet olarak kamu vicdanı adına denetim görevini yapmak zorunda olduklarını belirten Soysal, bugüne kadar kimseye çamur atmadıklarını, savcılığa gitmekten de kaçınmayacaklarını ifade etti.

Basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Soysal, bu konuda İçişleri Bakanlığı'na başvurup başvurmadıklarının sorulması üzerine, ellerinde 100'e yakın belge bulunduğunu ve bunlarla suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti. Bugüne kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın kamuoyuna cevap vermesini beklediklerini dile getiren Soysal, İstanbul'un ciddi bir borç batağında olduğunu ve kabul edilemez bir yönetim anlayışının İstanbul'u iflas etme noktasına getirdiğini söyledi.

Soysal, bir soru üzerine aynı zamanda iç denetçi olan belediye yöneticilerinin 2004 yılında atandıklarını ancak 2006'da çıkan yasaya rağmen görevden alınmadıklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 21:06:24
Güncelleme :28 Ocak 2009 Çarşamba 21:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?