6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

CHP'den Sarıgül'e ihraç istemi

CHP Merkez Yönetim Kurulu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevketti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem “Raporda çok ayrıntılı ve ciddi değerlendirilmiş, kapsamlı, çok etkili, çok çarpıcı iddialar yer alıyor. Açıklandığında çoğu çevrenin, adı geçen arkadaşımızı sahiplenemeyeceği ciddi iddialar var” dedi.

CHP MYK’nın Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında basına kapalı gerçekleştirilen toplantısı sonrasında Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem açıklamalarda bulundu. Erdem, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hakkındaki iddialarla ilgili olarak, 3 milletvekilinden oluşan bir komisyon oluşturulduğunu anımsattı.

İstanbul milletvekilleri Mehmet Ali Özpolat, İsmet Atalay ve Sırrı Özbek’ten oluşan komisyonun, 60 sayfalık raporu MYK’ya sunduğunu belirten Erdem, “Raporda çok ayrıntılı ve ciddi değerlendirilmiş, kapsamlı, çok etkili, çok çarpıcı iddialar yer alıyor. Açıklandığında çoğu çevrenin, adı geçen arkadaşımızı sahiplenemeyeceği ciddi iddialar var. Rapor, MYK’da değerlendirildi. Değerlendirme sonunda Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün, tüzüğümüzün 70. maddesi uyarınca tedbirli ve kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkine karar verildi.” dedi.

Erdem, raporda adı geçen Şişli Belediye Başkanvekili Bayram Özata’nın da aynı şekilde, kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak il disiplin kuruluna sevkedildiğini bildirdi. Erdem, raporla ilgili olarak daha sonra ayrıntılı açıklama yapılacağını kaydetti.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, disiplin kovuşturmasını gerektirecek hiçbir eyleminin bulunmadığını belirterek, “Benim CHP’liliğim kağıt üzerinde değil, gönlümdedir. Bunu kimse silemez. Yüksek Disiplin Kurulu’nun (YDK) hukuka aykırı karar almayacağına inanıyorum” dedi.
Sarıgül, yaptığı yazılı açıklamada, “Parti tüzüğümüzün 70. maddesinde yazılı disiplin kovuşturmasını gerektirecek hiçbir eylemimin olmadığı

açıktır. Bu hareket, halkımızın bize gösterdiği sevgi ve teveccühü kırma hareketidir” dedi.

aa
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 17:37:01
Güncelleme :12 Kasım 2004 Cuma 09:27:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?