30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

CHP'li Başkanlar Kadıköy'ü gezdi

İstanbul'daki Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediye başkanları, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün daveti üzerine Kadıköy'de hayata geçirilen projeleri gezdi.

Anadolu ve Avrupa yakasındaki CHP'li belediye başkanları Kadıköy'de buluştu. Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz, Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, B.Çekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kadıköy Belediyesi Başkanı Selami Öztürk'ün ev sahipliğinde,
Kadıköy Belediyesi içerisindeki birimleri ve hizmete giren projeleri gezdi.
Kadıköy Belediyesi bünyesindeki müdürlükler ve faaliyet alanları hakkında bilgiler alan Belediye Başkanları ilk olarak yenilenen Evlendirme Dairesi ve modern arşivi ile ilgili bilgiler aldılar.

Daha sonra Eğitim Mahallesinde bulunan Veteriner Müdürlüğüne giderek Veteriner Müdürü A.İhsan Mete tarafından kent içerisinde yer alan hayvanlarla ilgili tedavi bakım çalışmaları ilgili son uygulamalar ve sivrisinekle mücadele ile ilgili bilgilendirildiler. Çocuklara ve sanata önem veren ve bu anlamda birde Çocuk Sanat Merkezini kuran Selami Öztürk, Belediye Başkanlarına "Büyük müzisyenler yetiştirmiyoruz belki; ama en azından ileride çocuklarımızın bir müzik aleti çalmalarını sağlamaya çalışıyoruz. O yüzden Çocuk Sanat Merkezini kurduk ve daha da geliştireceğiz" dedi.

Daha sonra merkezde müzik eğitimi alan öğrenciler Belediye Başkanlarına bir resital verdi. Aynı binada bulunan, Kadıköylü çocukların ücretsiz diş muayene ve tedavilerinin yapıldığı Diş Polikliniğinde de proje ile ilgili detaylar anlatıldı. Ardından Özgürlük Parkı'na giderek yeşil alan çalışmalarını ve oyun spor aletleri hakkında bilgi alan Başkanlar, şu anda İstanbul'un tek opera salonu olma özelliğini taşıyan Süreyya Operasına geçtiler. Burada Süreyya Operası'nın tarihi, yapım süreci Başkan Selami Öztürk tarafından anlatıldı. Süreyya Operası Sanat Yönetmeni Murat Katoğlu Belediye Başkanlarına duvar işlemeleri ve restorasyon çalışması hakkında bilgiler verdi. Belediye Başkanları ayrılırken başarılı projelerinden ve kendilerini ağırladıklarından dolayı Kadıköy Belediyesi Başkanı Selami Öztürk'e teşekkür ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 18:47:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?