23
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

CHP'li Çiftçi soruları cevapladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Kartal İlçe Başkanı Yüksel Çiftçi, 29 Mart Yerel Seçimlerinde CHP’nin Kartal’da Belediye Başkanlığı kazanmasın da en büyük payın CHP Kartal İlçe örgütüne ait olduğunu söyledi.

Kartal’da CHP’nin 15 yıldır yerel seçim kazanamadığını hatırlatan ve Kartal’da elde ettiği başarı ile adeta tarihe geçen CHP’nin genç ve başarılı İlçe Başkanı Yüksel Çiftçi, kendisine yönettiğimiz soruları içtenlikle ve samimiyetle yanıtladı.
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr.Altınok öz, ile uyum içinde ve dayanışma içinde olduklarını ifade eden Başkan Çiftçi,” Kartal Belediye Başkanımız Sayın Op.Dr.Altınok Öz,bizim hem ağabeyimiz hemde belediye başkanımızdır.Kendisine sonsuz saygı,sevgi ve güvenimiz var.Ne var ki bazı partili arkadaşlarımız Başkanımızla aramızı bozmak istiyorlar,dedikodu üretiyorlar.Başkanımızla aramızdaki dostluğun temelleri sağlamdır,bu öyle sağlam bir dostluk temelidir ki kolay kolay yıkılmaz” dedi.

BİRLİKTE BAŞARDIK
CHP Kartal İlçe Başkanı Yüksel Çiftçi, kendisine yönettiğimiz ÜÇ soruyu şöyle yanıtladı:

S.(1)- Sayın Başkan, Kartal’da Belediye Başkanlığı seçimini nasıl kazandınız?

Yüksel Çiftçi: Kartal’da yerel iktidar olmanın hedefini üç yıl önce belirledim ve gerekli seçim çalışmalarımızı başlattık. CHP Kartal İlçe örgütü olarak birlik ve beraberlik içersinde başlatılan seçim çalışmalarımızda Kartal’ın her insanı ile bire bir görüşmelerimiz oldu.Bölge insanına samimiyetle yaklaştık ve onlara Kartal’ın CHP yerel iktidarına ihtiyaç duyulduğunu,Kartal’da talan,usulsüzlük ve insan kayırmanın hat safhada olduğunu anlattık.Kentsel Dönüşüm ve KARTALİTE projesinin içi boş bir balon olduğunu da anlattık.Kartal insanıda anlattıklarımızın doğru olduğunu onayladı ve kabul etti. İşte sonuç ortada.
Şu konuyu da önemle belirtmek istiyorum. Kartal’da seçim kazanmanın en büyük payı CHP İlçe Teşkilatınındır. CHP Kartal İlçe örgütü olarak Genel Merkezle ve İl Başkanlığımızla sürekli istişare ve dayanışma içinde olduk. Önce nasıl bir aday çıkarırsak burada seçimi kazanırızın hesaplarını yaptık. Yani bir yerde ince eleyip sık dokuduk.
Çünkü Kartal’da 15 yıldır aynı zihniyet AT koşturuyordu. Kartal bu zihniyetin elinde gittikçe kan kaybediyordu. Kartal’da bir değişim olmalıydı ve bu malum zihniyetin kalesi feth edilmeliydi.

S.(2)- Peki nasıl feth ettiniz bu kaleyi?

Yüksel Çiftçi: Kartal Belediye Başkanlığını kazanacak güçte bir aday tespit etmemiz gerekiyordu. yerel seçimlerde aday çok önemlidir mantığı ile yola çıktık. Bir birinden değerli adaylarımız vardı. Aday tespitinde zorlanıyorduk. Bir yerde risk alacaktık risk almak zorundaydı. Biliyorsunuz bu konuda çok spikilasyonlar üretildi. Üzerimizde baskılar oluşturulmaya başlandı. Çok zor günler geçirdik ve sonunda Kartal’da tanınan, sevilen, sayılan ve güven duyulan Op. Dr. Sayın Altınok Öz’ü Kartal Belediye Başkan Adayı ilan ettik ve adayımızın kaliteli, sevilen, sayılan ve güven duyulan bir isim olması hasebiyle seçimi kazandık ve Kartal Kalesine CHP’nin 6 oklu Bayrağını diktik. Kartal ve Kartal halkı için hayırlı ve uğurlu olsun.

S.(3)- Kuyunuzu kazanlar varmı?

Yüksel Çiftçi: Her siyasi partide olduğu gibi bizim mensubu olduğumuz CHP Kartal İlçe örgütünde de Gruplar var. Bunlar hizip gruplarıdır, iç muhalefettir Tabiî ki buda demokrasimizin gereğidir. Kuyunuzu kazanlar varmı sorunuza gelince. Elbette var. 500 bin nüfuslu bir büyük ilçede seçim kazanmak kolay değil.15 yıldır burada seçim kazanamayan bazı Gruplar başarımdan dolayı beni kıskanmaya,arkamdan konuşmaya ve benli ilgili haberlere olumsuz yorumlar yazarak güya kuyumu kazıyorlar.Unutmamalı kendi kazdığı kuyuya kendi düşer gerçeği hiçbir zaman göz ardı edilmemelidir.Tabiî ki meyve veren ağaç taşlanır.Bizi sevenler olduğu gibi sevmeyenlerde olacaktır.. Buna rağmen bizi sevmeyen ve bana açık ve gizli muhalefet yapan arkadaşlarımızda partimizin birer mensuplarıdır. Parti içi muhalefet yapmakta haklarıdır. Ne var ki beni sırtımdan hançerlemek te hakları değildir. Ne olursa olsun parti içinde birlik ve beraberliğimizi sürdürmek zorundayız.

Şu konunu ya dikkat çekmek istiyorum. Belediye Başkanımızla aramızı bozmak isteyenler var, araya nifak sokmak isteyenlerde var. Kartal’da yaşayan her CHP’li şunu çok iyi bilmelidir. Belediye Başkanımızla aramızdan hiçbir zaman “ Kara Kedi” geçmeyecektir. Yani aramızı kimse bozamayacaktır. Bu tür hareketin içinde olanlar CHP’ye, Kartal’a ve Kartal halkına zarar vermiş olurlar. CHP Kartal İlçe Örgütü ile, Kartal Belediyesi arasında hiçbir anlaşmazlık yoktur olmayacaktır. Bu konuda herkes haddinin sınırlarını bilmek zorundadır. Biz haddimizi biliyoruz” ifadesini kullandı.
Sayın Başkan, Röportaj isteğimizi kabul ettiğiniz için size teşekkür ediyorum ve size başarılar diliyorum.

Yüksel Çiftçi,”Bana bu fırsatı sağladığınız ve bazı bilinmesi gereken konulara açıklık getirme konusunda bana yardımcı olduğunuz için bende size şahsım ve CHP Kartal İlçe örgütü adına teşekkür ediyorum. Ayrıca tarafsız ve objektif haber ürettiğiniz içinde tebrik ediyorum. Kartal’ın sizin gibi Basın emekçilerine çok ihtiyacı var. Bunuda önemle vurgulamak istiyorum. Sağ olun.
 

FETHİ SATICI-kenthaber
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 12:48:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?