30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

CHP'li Öymen'i kızdıracak benzetme

ÜNİVERSİTELİLERDEN, CHP'Lİ ONUR ÖYMEN'E

10 Kasım'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen 'Demokratik açılım' süreciyle ilgili ön görüşmede 'Dersim olayları'yla ilgili sözler sarf eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'e tepki gösteren üniversite öğrencileri eylem yaptı. Öğrenciler, "Hitler bıyığı" yaptıkları Onur Öymen'in posteri ile yürüyüş düzenledi.

Kendilerine "Barışa Ses Ver" ismini veren bir grup üniversite öğrencisi Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü'nde toplandı. Yaklaşık 100 kişilik grup üniversitenin Kuzey Kampüsü'ne doğru yürüyüşe geçti. Ellerinde "Onurlu barış, adil çözüm" pankartı taşıyan öğrenciler, Kuzey Kampüsü önünde bir süre slogan attıktan sonra ellerinde meşalelerle tekrar geriye doğru yürüyüşe geçti. Üniversite öğrencilerinin ellerindeki "Gestapo Onur Öymen" yazan ve Nazi lideri Hitler'e benzettikleri Onur Öymen posteri ise dikkat çekti.

Güney Kampüsü'ne yürüyen öğrenciler burada bir basın açıklaması yaptı. Hem Türkçe hem de Kürtçe okunan basın açıklamasında, "Yıllarca savaş öfke, nefret ve kanla beslendi. Yaşadığımız ülkede köylerin basıldığını, yakıldığını, birilerini öldürmenin çok kolay olduğunu sonradan öğrendik. Birileri savaş çağrısı yaparken susmak, savaşı desteklemenin en tehlikesiz yoludur. Ya da bunları yapmamalı, başka bir dünya düşlemeli ve o dünyada yaşamak için barış demeliyiz. Biz her şeyin memleketin, milletin, dinin ve dilin yekpare olanını severiz" denildi.

Basın açıklamasının ardından slogan atan öğrenciler daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 17:59:02
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 09:31:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?