3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

CHP'li Özpolat kalp spazmı geçirdi

CHP Milletvekili Mehmet Ali Özpolat'ın biber gazından etkilenerek kalp spazmı geçirdiği öğrenildi. DİSK binasına geldikten sonra biber gazına maruz kalan Özpolat için ambulans çağrıldığı ancak ambulansın olay yerine gecikmeli olarak geldiği bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, polisin DİSK Binası içine sıktığı biber gazının Cenevre Konvansiyonu’na göre, savaşlarda kullanılmasının bile yasak olduğunu söyledi. Mengü, kullananların yargılanması gerektiğini söyledi. 

1 Mayıs için DİSK’e destek veren Şahin Mengü, DİSK Genel Merkezi’nde yaşanan olayları ANKA’ya anlattı. Mengü, şunları söyledi:
“Burası çok kalabalık. Abluka sürüyor. Partili arkadaşımız Mehmet Ali Özpolat biber gazından etkilendi. Ambulans çağırdık hala gelmedi. İki saattir ambulans bekliyoruz. Ben binadan aşağıya inerken biber gazının etkisiyle kustum. Çok sayıda CHP ve DSP’li milletvekili var. Burada bir vahşet yaşanıyor. Polisin kullandığı biber gazı Cenevre Konvansiyonuna göre savaşta bile kullanılması yasak olan biber gazı. Bunları kullananların yargılanması gerekiyor. Burada gerçekten dehşet görüntüleri var. Ben Beyrut’ta bile böyle bir şey görmedim. Tekrar ediyorum vahşet yaşanıyor burada"

ANKA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 13:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?