30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

CHP'li vekilden Topbaş'a suç duyurusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hakkında oğlunun Boğaziçi'nde yenilediği binayla Koruma Yasası'nın çiğnediğini gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Soysal, elinde 50 adet daha suç duyurusu dosyası bulunduğunu öne sürdü.

Beraberindeki partililerle İstanbul Adliyesi'ne gelen CHP milletvekili Çetin Soysal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "iddialarla ilgili kanıtınız varsa savcılığa başvurun" çağrısına karşılık verdiklerini belirterek, Kadir Topbaş hakkında 2 ayrı suç duyurusunda bulundu.

Soysal'ın ilk suç duyurusu, Kadir Topbaş'ın oğlunun Rumeli Hisarı'nda yaptığı bir yenileme projesi ile ilgili oldu. Restorasyon projesinin basit bir onarım olmadığını savunan Soysal, Koruma Yasası'yla belirlenen Boğaziçi imar öngörümünün ihlal edildiğini iddia etti.

Soysal, ikinci suç duyurusunun da büyükşehir belediyesinin bazı yöneticilerinin aynı zamanda iş denetçiliği yapması ile ilgili olduğunu öne sürerek, "İş denetçileri başka bir işte çalışamazlar. Belediyenin 10'un üzerinde üst düzey yöneticisi aynı zamanda iş denetçilik yapıyor. Yasa incelendiğinde, savcılar incelediğinde görülecektir ki denetleyen ve denetlenen aynı noktadır. Denetlenmesi gerekenler aynı zamanda denetleyenlerdir. Bu çok açık bir suçtur ve hukuk tanınamazlıktır" diye konuştu.

Soysal, elinde yaklaşık 50 adet daha suç duyurusu dosyası bulunduğunu ve bunları zamanı geldiğinde teker teker savcılığa vereceğini ifade etti.
Bu arada, Çetin Soysal bir soru üzerine Sultangazi ilçesinde bir seçim bürosu açılışında yaşanan saldırıyla ilgili de konuştu.

Olayın basında yansıdığı gibi olmadığını ve orada kişisel saldırıya uğramadığını kaydeden Soysal, "Ne yazık ki Sultangazi ilçesinde bir seçim ofisi açtık. Bu açılış marjinal bir grup tarafından engellenmeye çalışıldı. Taşlarla içeridekiler taciz edildi ve açılış engellenmeye çalışıldı. Orada emniyet yoktu. Arkadaşlarımı korumak için dışarı çıktım. Ben dışarıda darbe almadım ama arkadaşlarım aldı. Bunları şiddetle kınıyorum ve yetkilileri göreve davet ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 16:55:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?