30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

CHP'liler adayı protesto etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı önünde toplanan bir grup partili, Vecdet Öz'ün Beylikdüzü'nden Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesini ikinci kez protesto etti.

Yaklaşık 300 kişi Şişhane'deki CHP İl Başkanlığı önüne gelerek, "CHP burada, başkan nerede" şeklinde slogan attı. Ellerindeki meşalelerle birlikte "BBP açılımı istenmiyoruz, CHP'li aday istiyoruz" yazılı pankart taşıyan grup, bina önünde uzun süre alkış tuttu.

Polisin önlem aldığı eylem sırasında grup içinden birkaç kişi binaya girerek CHP'li yetkililerle görüştü. Görüşmenin sonunda bir açıklama yapılmazken, basına yazılı açıklama dağıtıldı. Açıklamada ise Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Vecdet Öz'ün, Doğru Yol Partisi (DYP), Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Demokrat Parti'de (DP) yöneticilik yapan ve son olarak Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) geçtiği öne sürülerek, bu kez CHP'den aday gösterilmesinin protesto edildiği ifade edildi.

Açıklamada, "Unutmayın ki tarih ve de bu güzel vatanda insanca yaşama şiarı ile yola çıkan anti emperyalist mücadelede kanlarını ve canlarını veren devrimciler sizden hesap soracak" denildi. Grup basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 15:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?