1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

CHP'lilerden meşaleli yürüyüş

Şişli'de toplanan CHP'liler, Atatürk'ün ölümünün 69. yıldönümü nedeniyle Atatürk Müzesi'ne kadar meşalelerle yürüyerek burada saygı nöbeti tuttu.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Örgütü ile Şişli İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikle, Mustafa Kemal Atatürk anıldı. Şişli İlçe Binası önünde toplanan partililerden oluşan kalabalık bir grup, Atatürk Müzesi'ne kadar meşalelerle yürüdü. CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ve Şişli İlçe Başkanı Dursun Çaltı'nın da katıldığı gecede Atatürk'e saygı nöbeti tutuldu.

Müze önünde bir konuşma yapan Milletvekili Sevigen,
"Size baktığımda Mustafa Kemal'i görüyorum. Mustafa Kemal'i savunanları görüyorum. Yüreklerini ortaya koyan, ülkesi için üzülen, o yolda yürüyen ülkenin gerçek sahiplerini, özgürlüğün, bağımsızlığın temsilcilerini görüyorum. Bu değerlere de sahip çıkan tek parti CHP'dir. İçeriden ve dışarıdan her ne kadar saldırıya uğrarsak uğrayalım, bu ülke bölünmez, bu ülkeyi bölmeye de kimsenin gücü yetmez. Sizin gözlerinize bakınca Mustafa Kemal aşkını görüyorum. O insanın, yolunda yürüyen insanların, ona olan sevgisini görüyorum. Mustafa Kemal'i anmak değil, ülkeye, demokrasiye, insan haklarına sahip çıkma bilinci bizi burada tutuyor. İktidara bizi bu bilinç yürütecek. Bu ülke sahipsiz değil" diye konuştu.


CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ise, tarihi bir süreçten geçtiklerini belirterek, "Bu utanç tablosundan ancak ulu önderimizin işaret ettiği Cumhuriyet Halk Partisi sayesinde kurtulabiliriz" dedi.
Etkinlik, saygı nöbeti ve lazer gösterisi ile sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2007 Cuma 22:22:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?