30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

CHP'lilerin aday tepkisi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı'na gelen bir grup partili, Vecdet Öz'ün Beylikdüzü'nden Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesini protesto etti.

Şişhane'deki Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı'na gelen yaklaşık 20 kişi parti binasına gelerek "MHP'li başkan adayı istemiyoruz" şeklinde slogan attı. "DP'li belediye başkan adayı istemiyoruz" yazılı pankart taşıyarak toplantı salonunda toplanan partililer, Vecdet Öz'ün daha öncede birçok partiden aday olduğunu ve seçilemediğini belirterek, durumu protesto etti.

Grup adına yapılan basın açıklamasında, "Bizler İstanbul Beylikdüzü'nde yaşamakta olan ve CHP'li insanlarız. Beylikdüzü'nde CHP'nin kazanması için çaba sarf eden insanlarız. Adaylığı açıklanan Sayan Dr. Vecdet Öz, Beylikdüzü'nde oturmamakta ve Beylikdüzü halkı tarafından tanınmamaktadır. DP, BBP, gibi partilerde yönetim kadrolarında yer almış ve 2007'deki genel seçimlere 8 gün kala Demokrat Parti MYK üyesi ve milletvekili adayı Dr. Vecdet Öz MHP'ye katılmıştır. Öz'ü Beylikdüzü seçmenine CHP'li olarak anlatmakta zorluk çekeceğiz. Bu durum İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun durumunu da sıkıntıya sokacaktır" denildi.

Basın açıklamasının ardından bir parti yöneticisi partililerin yanına gelerek, olayın parti içi bir mesele olduğunu ve bunu da kendi içlerinde halletmeleri gerektiğini belirterek basın mensuplarını dışarı çıkardı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 16:22:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?