4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

CHP'nin İstanbul adayı kim?

AKP ile yolsuzluk savaşında öne çıkan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı olarak gösterilmesinin düşünüldüğü iddia edildi.

AKP ile yolsuzluk savaşında öne çıkan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı olarak gösterilmesinin düşünüldüğü iddia edildi. Akşam gazetesinin haberine göre, CHP kulislerinde bu konuşulurken, parti, Kılıçdaroğlu ile birlikte İstanbul'da 14 yıllık AKP iktidarını sileceği düşüncesinde.

2009 yerel seçimlerinde CHP’de son dönemin en popüler ismi Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’dan adaylığı yüksek sesle konuşulmaya başlandı. CHP yönetiminde ve tabanında AKP’li Dengir Fırat ile girdiği düellodan “galip” ayrıldığı yorumları yapılan Kılıçdaroğlu’nun adaylığının İstanbul örgütü tarafından da çok arzulandığı ortaya çıktı. Baykal’a yakın bazı CHP kurmayları basın mensuplarına ve deneyimli kamuoyu önderlerine, “Kılıçdaroğlu İstanbul’a iyi olmaz mı?” sorusunu yönelterek nabız yokluyor.

BELGELERİYLE KONUŞUYOR
Eski Genekurmay Başkanı Büyükanıt’a alınan trilyonluk zırhlı Audi, Şaban Dişli’ye yönelik belgeli, etkin muhalefeti ve son olarak AKP’nin ikinci adamı Dengir Fırat’ın ortağı olduğu şirket hakkında birbiri ardına patlattığı belgelerle yıldızı iyice parlayan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi, İstanbul için İlhan Kesici ve eski İTO Başkanı Atalay Şahinoğlu’ndan bile çok konuşuluyor. Kılıçdaroğlu’nun Tunceli kökenli olması, başarılı bürokrat geçmişi, yıpranmamış ismi ve Alevi-aydın-Kürt seçmene de sıcak gelmesi önemli avantajları olarak değerlendiriliyor.

Milliyet
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 17:51:17
Güncelleme :30 Eylül 2008 Salı 17:55:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?