7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

CHP'nin İstanbul Adayı Sirmen

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen, 3 dönem büyükşehir belediye başkanlığı ve deprem tecrübesine sahip olduğu için İstanbul'a en uygun başkan adayı olduğunu savundu.
Partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı seçilmesini değerlendiren Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen, İstanbul'un bugünkünden daha iyi bir belediyecilik anlayışına ihtiyaç duyduğunu, bu düşünceden hareketle kenti yönetmeye talip olduğunu belirtti. 3 dönem Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Sirmen, "Büyükşehir başkanlık tecrübem var. Marmara Belediyeler Birliği'nde 6 yıl görev yaptım. Deprem konusunda tecrübem var. Bütün bunlar benim İstanbul için çok şeyler yapabileceğimi gösteriyor" dedi. İstanbul'daki en büyük sorunun trafik ve çarpık kentleşme olduğunu belirten Sirmen, trafiği rahatlatmaya yönelik kısa ve uzun vadeli projeler üreteceğini ancak en büyük çabayı olası İstanbul depremine yönelik projelerle ortaya koyacağını kaydetti. Sirmen, "Depremle ilgili İstanbul'da bazı çalışmalar yapıldı ama bunlar deprem olduktan sonra 'ölüler nasıl taşınacak, yarılar nasıl götürülecek' gibi konular. Öncelikle can güvenliğini sağlamaya yönelik çalışmalar yapmak gerekiyor. Bilimsel verilerle, deprem fay hattının nerden, ne zaman geçeceği, ne kadar tahribat yapacağı ortaya konmuş. Öncelikle deprem tehdidinde bulunan bölgeleri kamulaştıracağız. Burada yaşayan vatandaşlarımızı başka yerlere taşıyacağız. Deprem tehdidi taşıyan bölgelerde de alışveriş merkezleri, parklar gibi daha dayanıklı yapılar yapacağız" diye konuştu.
İstanbul'un mevcut büyükşehir belediyesiyle ilgili yorum yapmaktan kaçınan Sirmen, halkın 28 Mart'ta bu yöndeki değerlendirmesini yapacağını ifade etti. Sirmen, "Bugüne kadarki arkadaşlara teşekkür ediyorum, yapabilecekleri ne varsa yapmışlardır. Ancak benim kendi iddialarım var, bunlar lafta kalmayacak çalışarak ortaya koyacağım" şeklinde konuştu. Sirmen, yarın İstanbul'a gideceğini ve bir ay boyunca gece-gündüz çalışacağını sözlerine ekledi.
ANKARA - İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2004 Pazartesi 18:50:52
Güncelleme :23 Şubat 2004 Pazartesi 18:56:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?