7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Çiçek toplamak isterken öldü

Üsküdar’da TEM bağlantı yolundan karşıya geçmek isteyen 12 yaşındaki çocuk, bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Çiçek toplamak için yolun karşısına geçmeye çalıştığı iddia edilen küçük kızın yakınları olay yerinde gözyaşı döktü.Edinilen bilgiye göre, olay, saat 15.00 sıralarında Boğaziçi Köprüsü TEM Otoyolu bağlantısı Ünalan Köprü altında meydana geldi. İddiaya göre, kardeşleri Kübra ve Eyüp ile birlikte Ünalan Köprüsü’nün yanında bulunan kurban pazarına gelen Büşra Uçhan(12), bir süre pazarda gezdi. Daha sonra TEM bağlantı yolunun orta refüjünde bulunan çiçekleri gören çocuklardan Eyüp, yolun karşısına geçerek çiçek toplamaya başladı. Kardeşlerinin yanına gitmek isteyen Büşra ve Kübra Uçhan da, karşıya geçmeye çalıştı. Araçların ortalama 100 kilometre hızla seyrettiği yoldan karşıya geçmeye çalışan Büşra’ya, Kemal Üstün’ün kullandığı 34 GC 9255 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle havaya savrulan talihsiz çocuk, ağır şekilde yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar durumu hemen sağlık ve polis ekiplerine bildirirken, küçük Büşra’nın kardeşleri de şoka girdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, talihsiz çocuğun hayatını kaybettiğini belirledi. Kazayı duyarak olay yerine gelen Büşra’nın annesi Ayşe Uçhan gözyaşlarına boğuldu. Kızının cesedinin yanına gitmek isteyen anneyi çevredekiler sakinleştirmeye çalıştı. Otomobil sürücüsü Kemal Üstün, ifadesi alınmak üzere Doğancılar Polis Merkezi’ne götürülürken, olay yeri inceleme ekipleri de kaza yerinde çalışma yaptı. Olay yeri incelemesinin ardından Büşra Uçhan’ın cesedi, ambulansla Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Öte yandan, bir görgü tanığı, Büşra Uçhan ve kardeşlerinin kurban pazarından çıktıklarını ifade ederek, “Yolun karşısına çiçek toplamak için geçiyorlardı. Dönmek isterlerken, araba biraz süratli geldi ve çocuğa çarptı” şeklinde konuştu. 

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2013 Pazartesi 18:29:05
Güncelleme :21 Ekim 2013 Pazartesi 16:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?