30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Çift diploma imkânı

Kadir Has Üniversitesi MBA programlarına Amerika’nın Fordham Üniversitesi’yle yaptığı ortak çalışmayı da ekledi.MBA süresince Amerikalı öğretim görevlileri, Kadir Has Üniversitesi’ne gelecekler

Öğrenciler, programın ilk haftasında Amerika’da eğitim görecekler. Daha sonra ayda bir perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günleri Kadir Has Üniversitesi’nde ders alacaklar. 21 ay sonunda; katılımcılar Pekin’de bir hafta ders alma olanağına sahip olacaklar. 2 yıllık olan bu programın fiyatı 34 bin dolar.
Öte yandan Kadir Has Üniversitesi’nden MBA yapmak isteyenler için çeşitli alternatifler bulunuyor.Sermaye Piyasaları ve Borsa Ağırlıklı MBA, Risk Yönetimi Ağırlıklı MBA, Sigorta ve Finans Ağırlıklı MBA bunlardan bazıları.
Programların ücretleri 11 bin TL. Her program için 30 kişi alınırken, programlar en az 1 en fazla 3 yıl sürüyor.
Üniversite bu yıl Fordham Üniversitesi’yle yaptığı programın yanısıra Fen Bilimleri Enstitüsü Yönetim Bilişim Sistemleri MBA Programı Yönetim Bilişim Sistemleri (Management Information Systems, MIS) tezsiz MBA programını da başlatıyor.
Günümüzde işletmecilerin bilgi teknolojileri olmaksızın veya bu teknolojilere ihtiyaç duymadan bir işyerini veya kurumu yönetmeleri mümkün değil. Benzer şekilde Bilgi Teknolojileri olmadan rekabet edebilme gücü de gittikçe azalıyor. Diğer taraftan girişimci ruha sahip bilgi teknoloji uzmanlarının kendi işlerini kurmaları durumunda ya da bilgi teknolojileri alanında yönetici pozisyonlarda çalışmak istediklerinde işletme ve yönetim konularına hakim olması gerekiyor. Bu iki alanı birleştiren Yönetim Bilişim Sistemleri, günümüzde büyük önem kazanan ve hayatımızın her alanına girmiş bulunan IT uygulamalarını teknolojinin geldiği en son nokta itibari ile tanıtmayı ve bunu yaparken de uygulama ağırlıklı gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Başvurular 2 şubata kadar devam edecek.
(Ayrıntılı bilgi: khas.edu.tr)

Milliyet
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 09:59:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?