30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Çifte vatandaşların kuyruk çilesi

Trakya ve Balkanlılar Derneği'nin, Yabancılar Daire Başkanlığı'na yaptığı başvurunun kabul edilmesi üzerine ikamet süreleri dolan Bulgaristan göçmeni yaklaşık bin kişiye af getirildi. Aftan yararlanmak isteyen vatandaşlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Kabul edilen başvuru ile listedeki göçmenlere af çıkarılarak, ikamet tezkereleri 1 yıl süreyle uzatılması işlemi başlatıldı. Listede adı bulunmayan kişilerinde emniyete gelerek ikametlerini uzatmak istemesi yoğun bir kuyruğa nerden oldu.

Af çıktığını duyan ancak listede isimleri bulunmayan Bulgaristan göçmenleri de İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek tezkerelerini uzatmak istedi. Ancak listede isimleri bulunmayan göçmenlerin işlemleri yapılamadı. Yetkililer uzatmaların sadece bin kişiyle sınırlı olduğunu belirterek gerekli iznin Emniyet Genel Müdürlüğü'nden alınması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Aftan haberdar olup emniyete gelen bazı göçmenler ise, uygulamada çifte standart olduğunu, böyle bir uygulamanın bu durumdaki bütün insanları kapsaması gerektiğini belirtti.

Dernek yetkilileri, kendilerinin verdiği liste dışındaki göçmenlerin tezkerelerinin uzatılması için emniyet yetkilerinin çalışma yürüttüğünü bildirdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 15:41:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aylın IP: 88.240.164.xxx Tarih : 26.03.2009 13:31:25

bende bu aftan yararlanamadım lıstede ısmım yokmus su ana suremız gectı cıkısta yapmadık oyle beklıyoruz ne olacak bılmıyorum bu konuda bılgısı olan lutven yassın