7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Çiftlikte yeniden arama yapılacak

TMSF yetkilileri, GP lideri Cem Uzan’ın çiftliğinde başka gizli bölmeler olabileceği şüphesiyle yeniden arama başlatacak. 50 TMSF yetkilisi, bu amaçla Uzanlar’a ait çiftlikteki eşyaları boşaltmaya ve İstanbul’a taşımaya başlamıştı.

 Boşaltma ilk olarak, misafirlerin ağırlandığı VIP bölümlerinde yapıldı. Bu saate kadar çiftlikteki tüm eşyalar toplandı.

Görevliler, bu bölümlerde ve yatak odalarında yangın alarmı görünümünde gizli kameraların olduğunu saptadılar. 50 kişi ve 10 kamyonla yürütülen taşımanın bugün tamamlanması ve aramanın başlaması bekleniyor.

Ayrıca ABD’den bir ay sonra getirilecek bir cihaz ile duvarların röntgenleri çekilerek varsa başka gizli bölmeler bulunacak.

Uzan’ın serbest kalışına itiraz

TMSF yetkilileri, Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’ın 22 adamıyla birlikte Pamukova’daki çiftliğe zorla girmesinin ardından kefaletle serbest bırakılmasına itiraz etti.

TMSF avukatları, suçun, ’organize bir şekilde hürriyeti kısıtlama, devlet malına zarar verme’ kapsamına girmesi gerektiğini belirtti.

"Duvarın kırıldığı yerden önemli birşey alındı"

Villalarda yeniden geniş kapsamlı inceleme yapılacağını belirten Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Satış Komisyonu Başkanı Fethi Çalık da, ’’duvarın kırıldığı yerden mutlaka birşeyler alındı, bu değerli bir eşya da olabilir, bir belge de’’ dedi.

Villadaki gizli bölmede külçe altın ile döviz saklanmış olabileceği ve Uzan’ın bunları almak için çiftliğe baskın düzenlediği ihtimali üzerinde duruluyor.

Cem Uzan ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı

Cem Uzan ve 22 adamı, geçtiğimiz cumartesi günü, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından el konulan Pamukova’daki çiftliğe zorla girdikleri iddiasıyla gözaltına alınmış ve ifadeleri alındıktan sonra kefaletle serbest bırakılmıştı.

Cem Uzan, adliyeden çıkarken yaptığı açıklamada, "Türkiye’de ilk kez evine giden bir insan savcı tarafından evinden çıkarılıyor. Evime gittim. Bayram tatilini geçirmek için kardeşime ait olan eve gittim. Daha sonra jandarma evden çıkardı" demişti.

istanbul
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2004 Salı 17:19:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?