1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Çıkalı daha 6 ay olmuştu

Organize suç örgütü kurduğu gerekçesi ile 2000 yılında tutuklanan Ş.Ö., hapisten çıktıktan 6 ay sonra "adam kaçırmak" suçundan tekrar yakalandı. 

Ş.Ö. ve şebekesinin zorla senet imzalattırdıkları iş adamı ve babası da yapılan soruşturmayı şebekeye söyledikleri için gözaltına alındı. 2 işadamı ve 10 şebeke üyesi, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi 

Edinilen bilgiye göre, Bayrampaşa'da çorap imalatı yapan O.K. ile A.E. isimli işadamı arasında 200 bin YTL'lik alacak meselesi yüzünden anlaşmazlık çıktı. Parasını alamadığını iddia eden A.E., Ş.Ö.'den yardım istedi. Bunun üzerine Ş.Ö. ve adamları O.K.'yı kaçırarak zorla 180 bin YTL'lik senet imzalattı. O.K. ve babası H.K. olayı İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bildirdi. Bu arada şebeke elamanlarının tehditleri de devam edince O.K., Ş.Ö.'ye Karadeniz Ereğlisi'nde bulunan 150 bin YTL değerindeki villayı vermeyi teklif etti. O.K., ayrıca şebekeyi Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne şikayet ettiklerini de söyledi. Bunun üzerine Ş.Ö. ve adamları O.K.'dan şikayetini geri almasını istedi. O.K.da polise müracaat ederek şikayetini geri aldı.
Şebeke ile ilgili soruşturmasını sona erdiren polis, Ş.Ö. ve adamlarının karıştığı bir diğer alacak verecek davasını da çözdü. M.Y. isimli bir kişinin Eminönü'nde işyeri bulunan D.E.'den alacağını mahkemeye başvurarak haciz yoluyla alması üzerine, D.E, Ş.Ö. 'den yardım istedi. Ş.Ö. de M.Y.'ye giderek parayı geri vermesini istedi.
Çalışmalarını sona erdiren Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 13 Şubat 2007 günü sabah saat 07.00'da "Toz" operasyonu için düğmeye bastı. Polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülenen operasyonda, Ş.Ö. ve 9 adamı yakalandı. Yakalanan kişilerle birlikte 2 adet tabanca, 2 adet tüfek, 9 adet kurusıkı tabanca, 6 adet kama, 6 adet muşta, 46 adet bıçak ve elektrikli şok aleti ele geçirildi.
Polis, devam eden soruşturmayı şebekeye haber veren O.K. ile babası H.K.'yı da gözaltına aldı. Emniyette sorgulanan zanlılar, işlemlerinin ardından Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.
iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2007 Cuma 14:16:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?