3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

'Çıktı' mesajı korsanları yaktı

İstanbul'da piyasaya korsan DVD sürmeye çalışan 30 kişilik şebeke çökertildi. Şebekeyi, vizyona giren son filmlerin baskısının bitirildiğini anlatan "çıktı" mesajı ele verdi. 

Edinilen bilgiye göre, İstanbul genelinde satılan korsan CD ve DVD'lerin dağıtımını yapan baronlar, Bilal A. isimli şebeke liderinin önderliğinde Eminönü'ndeki Sayan ve Kozluca hanlarda toplandı. Şebekenin problemlerinin görüşüleceği ve piyasaya sürülecek korsan CD ve DVD'lerin sayısının belirleneceği toplantının yeri ve tarihi katılımcılara SMS'le bildirildi. Uzun süredir şebekeyle ilgili teknik takip çalışmaları yapan emniyet ekipleri de, gönderilen SMS'leri aldı ve içeriklerini öğrendi. Toplantının
yapılacağı saatte tüm hazırlıklarını tamamlayan polis ekipleri çevrede tedbir alarak beklemeye başladı. Toplantıda dağıtımla ilgili konular kararlaştırıldıktan sonra şebeke üyeleri satıcılara SMS göndererek, "Yeni filmlerin master CD'leri ve orijinalleri hazır" bilgisini verdi. Bu bilginin ardından polis ekipleri harekete geçince paniğe kapılan korsan baronları yakalanmamak için kendilerini hanın odalarını kilitledi. 3 saat boyunca odada kalan şebeke üyeleri ikna edilemeyince polis çilingir çağırdı. Hanlara gelen çilingir tüm kapıları açtıktan sonra 30 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise piyasa değeri 450 bin YTL olan 40 bin adet DVD ve bir buçuk milyon adet kartonet ele geçirildi. Operasyonda yakalanan S.B. isimli zanlının ise DVD'lerin kendisine ait olduğunu itiraf ettiği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 04:58:14
Güncelleme :20 Eylül 2008 Cumartesi 04:58:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?