30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Çile akşamda sürecek

Karayolları 17. Bölge Müdürü Yakup Dost, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki genleşme değeri çalışmalarının 40 gün boyunca, 24 saat aralıksız süreceğini belirterek, oluşan trafik yoğunluğu karşısında vatandaşlardan sabır ve anlayış beklediklerini belirtti.

Dost, "Bu akşam da trafik yoğunluğu yaşanacak. Bu, olmazsa olmaz bir çalışma" dedi.

İHA'ya yaptığı açıklamada, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki genleşme değeri çalışmalarının, olmazsa olmaz bir çalışma olduğunu belirten Dost, vatandaşlardan sabır ve anlayış beklediklerini ifade etti. Dost, "Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki genleşme değeri çalışmalarımıza Cumartesi gecesi başladık. Özellikle Cumartesi günü yaptık ki Pazar günü vatandaşlarımız bu durumu görüp hafta başına tedbir alsın" dedi.
Çalışmalar nedeniyle köprüde 2 şeridin trafiğe kapandığını belirten Dost, 2 şeridin kapatılmasıyla birlikte köprü kapasitesinde yüzde 70'lik bir daralma söz konusu olduğunu, bu daralmanın da trafik yoğunluğuna sebep olduğunu ifade etti. Yakup Dost, "Vatandaşların yola çıkma gibi bir zorunluluğu var. Trafiğin birkaç gün içinde rahatlayacağını düşünüyorum. Çalışmalarımız 40 gün sürecek. Bu 40 gün 4 aşamadan oluşuyor. İlk olarak Anadolu'dan Avrupa'ya geçişteki sağ 2 şerit, daha sonra sol 2 şerit, üçüncü aşamada Avrupa'dan Asya'ya geçişte sağ 2 şerit, son aşamada da yine Avrupa'dan Asya'ya geçişte sol 2 şerit kapanacak. Çalışmalar 24 saat devam edecek. Şu anda 40 günü daha da aşağıya çekmenin yollarını arıyoruz. Bunu sağlayabilirsek, açıklamasını da daha sonra yapacağız" diye konuştu.

Trafik yoğunluğunun akşam saatlerinde de yaşanacağını söyleyen Dost, vatandaşların mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmalarını ve Boğaziçi Köprüsü'nü tercih etmelerini istedi. Dost, "Şu anda baktığımızda Boğaziçi Köprüsü'nün trafiği rahat. Belli saatlerde trafik sıkışıyor. O saatlerde nereye giderseniz gidin trafik sıkışık. Kapasite bu. Kapasitemiz yetmiyor. Mevcut kapasiteyi en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.
"Çalışmalar neden sadece gece yapılmıyor" sorusu üzerine Dost, "Yaptığımız iş anlamında baktığımızda teknik olarak bu mümkün değil. Asfalt çalışmalarını gece 24.00 sabah 06.00 şeklinde yaptık. Fakat şu anki çalışmada bu mümkün değil. Kuleler arasındaki çelik plakaları kaldırıyoruz.

Şu anda çalışılan bölüme baktığınızda, orada 4 metre genişliğinde bir açıklık söz konusu. Gece kaldırıp, gündüz takalım. Böyle bir şey mümkün değil. Biz de bunu sadece gece yapmak isteriz fakat mümkün değil. Bu çalışmalar için en iyi zamanı seçmek için çalıştık. Okulların kapandığı, yaz tatilinin başladığı zamanı seçtik. Trafikte belli bir azalma söz konusu fakat buna rağmen tıkanıklık olacak. Bu, olmazsa olmaz bir çalışma. Bu parçanın değişmesi lazım. Halkımızdan sabır ve anlayış bekliyoruz. Bu akşam trafik yoğunluğu olacak. Normalde de trafik oluyor. İstanbul'un her iki yakasında zaten trafik yoğun oluyor. Belki bizim çalışmamız buna biraz daha ilave yük getirecek" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 16:07:43
Güncelleme :22 Haziran 2009 Pazartesi 17:33:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?