30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Çin malları ateşe verildi

Tüketiciler Birliği üyeleri ile Doğu Türkistan uyruklu vatandaşlardan oluşan bir grup Çin'de yaşanan olayları protesto etmek için Çin mallarını ateşe verdi.

Yaklaşık 50 kişilik grup Tarabya'da bulunan Çin Başkonsolosluğu önünde toplandı. Çin hükümeti aleyhine sloganlar atan grup Doğu Türkistan'daki olaylar nedeniyle Çin'i protesto etti. Açılan pankartlar ve atılan sloganlar eşliğinde eyleme devam eden göstericiler Doğu Türkistan ve Urumçi'deki olayları kınadı. Grup adına açıklama yapan Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, "Tüketiciler Çin hükümetinin yaptığı soykırıma tepkisini Çin mallarına boykotla göstermektedir. Çin hükümetinin güvenlik güçleri
Sincan Uygur Özerk Bölgesinde binlerce masum insanı hunharca katletmektedir. Halen kanlı saldırıların devam ettiği bölgenin Çin hükümeti tarafından dünya ile bağlantısı kesilmektedir" şeklinde konuştu.

Tüketiciler Birliği'nin Çin'e karşı en büyük boykotu bugün itibari ile başlattıklarını kaydeden Kaya, "Hem tüketicilerimize hem de Çin'in en büyük pazarı konumundaki Türk soylu Cumhuriyetler ile dünya ülkelerine buradan çağrı yapıyoruz, "Made in China" yazan hiçbir ürünü almayınız" dedi.
Eylemin sonunda ise Tüketiciler Birliği üyeleri yanlarında getirdikleri Çin mallarını ateşe vererek tepki gösterdi. Polisin geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen eylem olaysız şekilde son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 14:04:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özürdileyen IP: 78.184.32.xxx Tarih : 10.07.2009 17:33:32

Madem Çini protesto ediyorsunuz, bari bunu barışçıl ve sakin biçimde yapın, Çinlilere hakaret etmeyin, Çin mallarını yakmayın! Yoksa sizi de katlederler! Bari biraz medeni olun! Çinliler kötü biri mi sanki! Tek suçları katliam yapmak!