2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Çin porseleni, oyuncaktan daha tehlikeli

Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral, Çin porselenindeki tehlikenin oyuncaktan daha fazla ve ağır olduğuna dikkat çekti. 

Son günlerde Türkiye'nin gündeminde yer alan Çin malı oyuncakların tehlike saçtığına yönelik haberler üzerine gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral, Çin malı porselenin, gıda ürünlerine temas etmesinden dolayı daha tehlikeli olduğunu belirtti. 

Çin mallarındaki tehlikeyi daha önce defalarca dile getirdiklerini hatırlatan Güral, "Çin malı oyuncaklarda da elbette tehlike var ama porselendeki tehlike çok daha ağır ve çok daha tehlikeli. Çünkü porselenler doğrudan gıdaya temas ediyor. Gıdaya temas ettiği için, içerisindeki kurşuni maddeler direk olarak sağlığı etkiliyor. Son günlerde oyuncaktaki tehlike biraz daha ön plana çıktı. Aslında porselende yoğun ve ciddi bir tehlike var. Bu konuda gerekli tedbirlerin alınması lazım" dedi. 

Halk sağlığı ve çocukların geleceği için acil tedbirler alınması gerektiğini vurgulayan Güral, bu konuda yetkililerle yapılan görüşmelerin yoğunluk kazandığını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2007 Cumartesi 15:44:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?