2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Cinayet zanlıları tutuklandı

Geçtiğimiz günlerde Ortaköy'de bir taksiciyi bıçakla yaralayan şahısların, teslim oldukları karakolda 4 ay önceki bir taksici cinayetinin zanlıları oldukları ortaya çıktı. Kuruçeşme'de bir taksiciyi 23 kez bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan 2 kişi, nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Alınan bilgiye göre, M.K. (19) ve H.G. (19) adlı şahıslar, 10 Nisan 2007 gecesi Beşiktaş Ortaköy'de bir taksiciyi bıçakla yaralamak suretiyle gasp etmek isterlerken, taksicinin direnmesi üzerine başarısız olduktan sonra Beşiktaş Polis Merkezi'ne giderek teslim oldu. Pişmanlıklarını dile getiren zanlıların, Ocak ayında işlenen bir taksici cinayetine ait güvenlik kamerası görüntülerindeki şüpheli şahıslara benzediği oraya çıktı. Gayrettepe Cinayet Masası'na sevk edilerek sorguya alınan zanlılardan M.K.'nın, olayı olduğu gibi cinayet masası dedektiflerine anlattığı ve güvenlik kamerasındaki kişilerin kendileri olduğunu itiraf ettiği öğrenildi. M.K., olayı arkadaşı H.G .ile gerçekleştirdiğini de itiraf ederken, ifadesine başvurulan H.G. ise görüntülerde kaçan şahıslardan birinin M.K. olduğunu söyleyerek, diğerini tanımadığını ve söylenildiği gibi şahsın kendisi olmadığını öne sürdü. 

İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen zanlılar, tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ifade veren M.K., cinayeti arkadaşı H.G. ile işlediklerini ve pişman olduğunu söyledi. H.G. ise cinayet gecesi paralarının bittiğini ve M.K.'nın 'Taksici gasp edelim' dediğini, ancak kendisinin bu teklifi kabul etmeyerek M.K.'ya direndiğini savundu. Şahıs, M.K.'nın kısa bir süre sonra kendisini ikna ettiğini ve olayı birlikte gerçekleştirdiklerini ama yaralamayı kendisinin yapmadığını söyledi. Zanlılar, 'Birden Fazla Kişiyle Geceleyin Silahla Yağma' suçundan tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi.
Babasının da taksici olduğu öğrenilen katil zanlısı M.K.'nın, öldürdükleri taksicinin amcasına ait bir taksi plakasıyla çalıştığı ortaya çıktı. M.K.'nın adliye çıkışında, annesine sarıldığı ve yakınlarının ise 'Sen bu cinayeti nasıl işledin' diyerek feryat ettikleri gözlendi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2007 Cuma 01:01:53
Güncelleme :13 Nisan 2007 Cuma 09:25:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?