1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Cinayetin altındaki korkunç sır!

10 YAŞINDAKİ Hasan Ocak'ın annesinin yeğeniyle yaşadığı yasak aşkın kurbanı olup olmadığı araştırılıyor.


Esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan, bir gün sonra ise ormanlık alanda başı taşla ezilerek öldürülmüş olarak bulunan çocuğun ölüm kararını öz annesi ve onun yasak aşk yaşadığı 24 yaşındaki yeğeni İsmail Arslan'ın verdiği ileri sürüldü.


İnfazı gerçekleştiren Arslan ve öldürdüğü çocuğun annesi Peruze Ocak art arda gözaltına alındı. Korkunç cinayet, polisteki ifadesinde ısrarla konuşmayan ve çocuğun motordan düştüğünü ileri süren Arslan'ın savcı karşısına çıktığında verdiği ifadeyle bambaşka bir boyut kazandı. Arslan'ın ifadesinde, cinayeti kendisinin işlediğini kabul ederek, “Hasan, benim de teyzem olan annesiyle yaşadığımız yasak aşkı öğrendi. Bunun üzerine teyzemle konuştuk. Bana Hasan'ı ortadan kaldırmamız gerektiğini söyledi. Ben de öldürdüm'' dediği öğrenildi.


Polis, İsmail Arslan'ın bu ifadesi üzerine, Ocak ailesinin evine giderek anneyi gözaltına aldı, Ardından da adliyeye getirdi. Anne Ocak, adliyeden sağlık kontrolü için çıkarılırken habercilere doğru bağırarak “Benim bir şeyden haberim yok'' dedi.
İsmail Arslan, Hasan Ocak'ın kaybolduğu gün teyzesi ve yakınlarıyla onu arama çalışmalarına katılmış, cesedin bulunmasından sonra yapılan cenaze töreninde kameralar tarafından kaydedilmişti. Öz oğlunun ölüm kararını verdiği ileri sürülen Peruze Ocak da oğlunun cenazesinin toprağa verildiği gün evinden çıkmamış ve kameraların karşısında gözyaşı dökmüştü.
10 yaşındaki Hasan Ocak'ın vahşice öldürülmesiyle ilgili olarak gözaltına alınan yeğen tutuklanırken, anne savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme tarafından anne Peruze Ocak serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten savcı, Peruze Ocak'ın serbest bırakılmasına itiraz etti. Üst mahkeme Peruze Ocak hakkında tutuklama kararı çıkardı.

milliyet
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2007 Çarşamba 20:33:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?