4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Cinayetin ardından dram çıktı

SOKAK ORTASINDAKİ CİNAYETİN ARDINDAN DRAM ÇIKTI

Üsküdar'da sokak ortasında kurşunlanarak öldürülen A.O'nun (43), 2'si üniversitede okuyan 4 çocuğuna "kreşte çalışıyorum" dediği fakat evlere temizliğe gittiği ortaya çıktı. Çocuklarının geçimini sağlamak için gece gündüz çalıştığı belirlenen A.O'nun cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yakınları, A.O'nun babasının 3 yıldır kayıp olmasından, gözaltındaki damadı M.O'yu sorumlu tuttu. A.O'nun, kendisini sık sık tehdit ettiği öne sürülen eşinden, "Bana ya da çocuklarıma bir

şey yapar" korkusuyla şikayetçi olmadığı öne sürüldü.

Alınan bilgiye göre, 4 çocukları bulunan A.O-M.O çifti, boşanmak üzere 3 yıl önce mahkemeye başvurdu. Dava, var olan ev sebebiyle bir türlü sonuçlandırılamadı. Dava devam ederken, ayrı yaşayan çiftin arasında sık sık problemler baş göstermeye başladı. İddiaya göre, M.O, eşini zaman zaman tehdit etti.

2'si üniversitede eğitim gören çocuklarının tüm masraflarını üstlenen A.O, iş bularak çalışmaya başladı. Çocuklarına, üzülmesinler diye bir kreşte yemek yaptığını söyleyen A.O, gündelikçi olarak evlere temizliğe gitmeye başladı. Sabah saatlerinde işe gitmek üzere evinden çıkan A.O, Üsküdar Gümüşsuyu Caddesi üzerinde kimliği belirsiz bir kişi tarafından kurşun yağmuruna tutuldu. Şahsın olay yerinden kaçmasının ardından yaralı bayan, kaldırıldığı Özel Erdem Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis, A.O'nun boşanmak üzere olduğu eşi M.O'yu şüpheli sıfatıyla gözaltına aldı.

Acı haberi alan A.O'nun çocukları, yakınları ile birlikte Özel Erdem Hastanesi'ne koştu. A.O'nun üniversite eğitimi gören oğulları S.O ve S.O'yu, yakınları teselli etmeye çalıştı. Cenaze, işlemlerin tamamlanmasının ardından Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Bu sırada A.O'nun bir yakını, cenazenin ardından uzun süre gözyaşı döktü.

Bir görgü şahidi, "Silah sesi üzerine dışarıya çıktık. Adam kadını vurdu. Elini kolunu sallayarak kaçtı. Ateş ederken herhangi bir şey söylemedi. Otobüs durağında sanıyorum sivil polis vardı. İnsanlar bağırınca hemen yakaladı. Ben fırından çıktım. Yakındaki hastaneye koştum ve ambulans istedim. Sedye alıp olay yerine geldiler. Kadını hastaneye götürdüler ama hayatını kaybetmiş" dedi.

Çiftin boşanma davasında şahitlik yapan bayan ise A.O'nun, eşi tarafından tehdit edildiğini öne sürdü. Korktuğu için ismini açıklamak istemeyen bayan, "Ben boşanma davalarında şahitlik yaptım. Bu şahıs, A.O'nun babasını da yok etti. Arzu kocasından korkuyordu. Arzu'yu tehdit ediyordu. Her gün takip ediyormuş. Korktuğu için savcılığa başvuruda bulunmadı. Biz kendisini uyardık. 'Bana ve çocuklarıma bir şey yaparak' diyerek, korktuğu için herhangi bir girişimde bulunmadı" diye konuştu. A.O'nun babasının, 3 sene önce sabah namazına gitmek üzere evden çıktığı ve bir daha kendisinden haber alınamadığı öğrenilirken, yakınları, yaşlı adamın kaybolmasıyla ilgili M.O'yu suçladı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2011 Çarşamba 14:47:03
Güncelleme :23 Şubat 2011 Çarşamba 18:07:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?