4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Cinayetler gayrimenkul çetesinden

Beykoz'da yaşlı bir kadın cesedinin bulunması üzerine harekete geçen polis; yaşlı, kimsesiz ve gayrimüslim vatandaşların zorla tapularını aldıkları iddia edilen bir gruba ulaştı.

Bunun üzerine düzenlenen operasyonda aralarında doktor ve bir tapu müdürünün de bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde Beykoz'da ormanlık alanda yaşlı bir kadın cesedi bulundu. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, huzurevinde kaldığını tespit ettikleri kadının neden öldürüldüğünü araştırmaya başladı.

Kadının, "gayrimenkul" için öldürüldüğü sonucuna varan polis, özellikle gayrimenkulları bulunan varlıklı gayrimüslim, yaşlı ve kimsesiz vatandaşların bir çete tarafından tehdit edildiğini ortaya çıkardı. Gayrimenkul sahibi vatandaşları tespit eden şahısların, tehdit ve zor kullanarak tapu devri aldıkları ve bu yolla binlerce lira para kazandıkları anlaşıldı.

Çeteye yönelik olarak dün gece İstanbul'un çeşitli ilçelerinde eş zamanlı olarak bir operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında tapu müdürü ve doktorların da bulunduğu toplam 30 kişi gözaltına alındı. Gayrettepe'deki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen zanlıların sorgusunun halen sürdüğü öğrenildi.
Çete üyelerinin yine Beykoz'da 2 kişiyi daha öldürerek gömdükleri iddia edilirken, polisin araştırması genişleyerek devam ediyor.

İha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 03:29:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?