1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Ciner'in binasına belediyeden izin

Ciner Grubu'nun Taksim Talimhane'de 'ruhsatına aykırı' katlar yapıldığı gerekçesiyle kaçak durumuna düşen inşaatı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kabul ettiği plan değişikliğiyle yasal duruma getirildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 7593 metrekarelik araziyi satın alan Ciner Grubu inşaat yapmak için 2004 yılında Beyoğlu Belediyesi'nden ruhsat aldı. Grup, 2006'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurarak, "imar hakkı artışı" talebinde bulundu. 9 bodrum kat hariç bina yüksekliğinin 24.50'den 44.50 metreye çıkartılması istendi.
Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili müdürlükleri ise 9 bodrum kat da hesaba katıldığında yapı yoğunluğunun 4.90'a çıktığını belirterek, İstanbul'da uygulanmakta olan 3 emsal değerinin aşıldığını kaydetti.

Mühürlenmişti ama...
Plan değişikliği teklifi sonuçlandırılmadığı halde inşaata devam edildi. Verilmiş olan ruhsata aykırı olarak çalışmalara devam edilince, Beyoğlu Belediyesi inşaatı 20 Şubat 2007'de mühürledi. 

Mühürlü olmasına karşın inşaatın iç işleri ve cephe giydirme çalışmaları sürdürüldü. Şirketin plan tadilatı teklifi dün yeniden Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine geldi. Teklif, bu kez uygun görüldü. CHP'li bazı üyelerin karşı oyuna rağmen teklif oy çokluğu ile kabul edildi ve kaçak inşaat yasallaştırıldı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 17:14:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?