30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

'Cinnet olsa kendini de öldürürdü'

Çatalca'da işsiz olduğu için bunalıma girdiği öğrenilen genç; öz ağabeyi, yengesi ve 4 yeğenini vahşice öldürdü. N.E'nin kapının arkasına saklanan 9 yaşındaki yeğeninin ise boğazını keserek öldürdüğü ortaya çıktı.

Jandarmaya teslim olan zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Alınan bilgiye göre, Çatalca'ya bağlı Halaçlı köyünde işsiz olduğu için bir süredir bunalımda olduğu öğrenilen N.E. (31), birlikte yaşadığı ağabeyi İsmet E. ile köy meydanında tartıştı. N.E. daha sonra elindeki tüfekle ağabeyine iki el ateş etti. Aldığı ateş sonucu yaralanan İsmet E. ayağa kalkarak kardeşinin elinden tüfeği almaya çalıştı. Bu sırada N.E. belindeki tabancayı çıkartarak ağabeyine birkaç el daha ateş etti. İsmet E. olay yerinde hayatını kaybederken, N.E., daha sonra eve koştu.

Cinnet geçiren N.E., çaldığı kapıyı açan yengesi İlknur E.'yi de tüfekle öldürdü. Fişeğinin bitmesi üzerine belindeki silahı çeken N.E.'nin sonraki hedefi, uyuyan yeğenleri oldu. 14 yaşındaki Hilal, 13 yaşındaki Nesrin ve 11 yaşındaki İlkhan'ı, uykularında kurşun yağdırarak öldüren N.E., silah sesleri üzerine paniğe kapılarak saklanan 9 yaşındaki Furkan'ı aramaya başladı. Furkan'ı da saklandığı kapının arkasında bulan N.E., öz yeğenini boğazını keserek öldürdükten sonra köy meydanında jandarmaya teslim oldu.

İsmet E., eşi İlknur E. ve 4 çocuğun cenazeleri yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Jandarmada sorgusu tamamlanan N.E. ise öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. N.E. sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hallaçli İlköğretim Okulu öğrencileri olan 4 kardeşin de derslerinde başarılı oldukları belirtildi. 15 yaşındaki Hilal'in okul birincisi, gittiği dershanede ise 2'nci olduğu öğrenildi.

Katil zanlısı N.E. ve cinayete kurban giden İsmet E'nin en büyük ağabeyi ise vahşi cinayete tepki gösterdi. Adem E., "Bu acıya nasıl dayanacağız bilmiyorum. Buna "cinnet" diyemiyoruz. Çünkü eğer cinnet getirseydi kendini de öldürürdü" dedi.

Görgü tanıkları ise olayın köy meydanınki kahvehanenin önünde meydana geldiğini belirterek, "N.E ilk önce ağabeyine tüfekle iki el ateş etti. İsmet E. daha sonra yaralı halde ayağa kalkarak kardeşinin elinden tüfeği almaya çalıştı. Bu sırada N.E. belindeki tabanca ile tekrar ateş açtı. İsmet E. yere yığılırken, N.E. kaçarak uzaklaştı" şeklinde konuştular.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 15:56:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
pervin er IP: 78.180.220.xxx Tarih : 21.04.2009 22:33:10

hay türkiye uyanın bu vahşete dur deyin.bakın sadece kürtleri öldürmekle suçlamamak gerek.bu katliamı yapan bir trakyalıdır.yani bu demektirki  kürt türk farketmez bunu yapan canavarları asmak lazım .ben ölen annenin bir yakınıyım bu yavruların günahı ne.göz göre göre ölüme terkedildiler.yazıklar olsun hallaçlı köyüne.