6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Cips paketinde kristal eroin

CİPS PAKETİ İÇİNDE UYUŞTURUCU

Fatih'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 16 kilo kristal eroin maddesi ile birlikte 4 kişi gözaltına alındı. Üzerlerinde 'Kobra' ve 'Kartal' resmi bulunan uyuşturucunun cips paketleri ile iç piyasaya sürülmek istendiği tespit edildi. Bir ihbarı değerlendiren İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ellerinde bulundurdukları uyuşturucuyu pazarlamak isteyen bir şebekeyle alıcı rolünde irtibata geçti. Ekipler, yapılan pazarlık aşamasının ardından Fatih'te bir buluşma sağladı. Alışveriş sırasında kimliğini açıklayan narkotik ekipleri, zehir tacirlerini beraberlerinde getirdikleri uyuşturucu maddeler ile birlikte suçüstü gözaltına aldı.

Şahısların beraberlerinde getirdikleri iki ayrı çanta içerisinde yapılan aramalarda, 21 paket halinde 16 kilo kristal eroin maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili uyuşturucunun mal sahibi olduğu öne sürülen İbrahim T ile birlikte satıcı Şehmuz B, aracı Mehmet A ve şüpheli Ali M. adlı 4 kişi gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler daha sonra sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Yapılan soruşturma sonucu; İbrahim T.'nin, 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanuna Muhalefetten, Mehmet A.'nın Remi Belgede Sahtecilik ve Uyuşturucu Madde Ticareti yapmak suçundan arandığı ve değişik suçlardan 3 ayrı sabıka kaydının bulunduğu belirlendi. Şüphelilerden Ş.B.nin ise 4926 Sayılı Kaçakçılık Kanununa Muhalefetten ve uyuşturucu ticareti yapmaktan olmak üzere iki ayrı suç kaydının bulunduğu belirlendi.

Öte yandan, üzerlerinde Arapça yazılar bulunan uyuşturucuların cips paketlerine zula edilmesi dikkat çekti. Yetkililer, üzerlerinde 'Kobra' ve 'Kartal' resmi bulunan uyuşturucunun aynı zamanda satılan malın kalitesini gösterdiğini belirttiler. Kristal eroinin en önemli özelliği içerisinde barındırdığı morfin miktarının daha fazla olmasından kaynaklanıyor.

CİPS PAKETİ İÇİNDE UYUŞTURUCU
CİPS PAKETİ İÇİNDE UYUŞTURUCU
CİPS PAKETİ İÇİNDE UYUŞTURUCU
CİPS PAKETİ İÇİNDE UYUŞTURUCU
CİPS PAKETİ İÇİNDE UYUŞTURUCU
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2010 Cuma 12:18:00
Güncelleme :24 Aralık 2010 Cuma 13:18:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?