6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Çocuk çetesine operasyon

Kapkaççılık yapmak amacıyla Diyarbakır’da kaçırılarak İstanbul’a getirilen 5 çocuk, İstanbul Haydarpaşa Garı’nda yakalandı.

Düzenlenen operasyonda çete üyesi olduğu iddia edilen Özkan Yılmaz isimli bir kişi de gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır’dan hırsızlık, kapkaççılık ve cepçilik yapmak üzere kandırılarak kaçırılan 5 çocuk Haydarpaşa Tren Garı’nda yapılan operasyonla çete üyesi olduğu ileri sürülen Özkan Yılmaz (24) ile birlikte yakalandı.

Daha önce Diyarbakır’da hırsızlıktan sabıkalı olduğu belirtilen Özkan Yılmaz, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipleri’nce Haydarpaşa Tren Garı’nda yapılan operasyon ile yanındaki 5 çocuk ile birlikte yakalandı.

 3 gün önce Diyarbakır’da kaçırıldıkları anlaşılan 18 yaşın altındaki 5 çocuğun İstanbul’da kapkaççılık ve cepçilik faaliyetleri için aracı olarak kullanılacağı iddia edildi.

Haydapaşa Garı’ndaki operasyonlarda yakalanan R.E. (15), M.E. (13), B.Y. (13), K.E. (15) ve M.E. (16) Kadıköy Çocuk Büro’ya götürülürken, Özkan Yılmaz suçlamaları reddetti etti.
Bu arada emniyet yetkilileri, Diyarbakır’dan 6 çocuğun kaçırıldığı, çocuklarda birinin Adapazarı’nda polisler tarafından yakalandığı belirttiler.


Emniyet yetkilileri, çocukların İstanbul’a ne amaçla getirildiklerinden habersiz olduklarını ve çocukların ailelerinin kaçıranlardan şikayetçi olacaklarını ifade ettiler.

istanbul
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 12:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?