6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Çocuk tutukevleri eğitim yuvası oluyor

Semiha Şakir Vakfı ile Adalet Bakanlığı arasında imzalanan protokolle, beş yıl içinde yedi çocuk tutukevi ve ıslahevi, eğitim yuvasına dönüştürülecek.

Proje ilk olarak, Bayrampaşa’daki İstanbul H tipi kapalı cezaevi çocuk tutukevinde uygulanmaya başlandı. Proje için, beş koğuş boşaltılarak, eğitim alanı olarak tahsis edildi.

13-18 yaş arasındaki çocuklar ilk olarak, bakım ve hijyen eğitimi alıyorlar. Çocuklara bunun için diş fırçası, macun, sabun, şampuan, tuvalet kâğıdı ve iç çamaşırı dağıtılıyor.

Kanada’daki yöntem örnek alınacak

Kanada’daki çocuk ıslahevlerinde uygulanan yöntemle, öfkeyle mücadele etmeyi de öğrenecek olan çocuklar, madde kullanımı, cinsellik, güvenli davranış eğitimi ve suçu önleme konularında eğitilecek.

Projeye üniversiteler de destek veriyor

Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu eğitmenleri, çocuklara spor yapmayı öğretecek. Proje kapsamında, tutukevindeki havalandırmalar da boyanacak. Bunun için Mimar Sinan Üniversitesi devreye girecek.

Yılbaşında faaliyete başlayacak eğitim ve öğretim merkezinin her birinin kuruluş maliyeti 45, bir yıllık işletme ve eğitim maliyeti ise yaklaşık 100 milyar lira olacak.
istanbul
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2004 Salı 09:25:41
Güncelleme :24 Kasım 2004 Çarşamba 17:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?