6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Çocuklar pilot oldu

ÇOCUKLAR PİLOT OLDU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Türk Hava Yolları (THY), İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun organizasyonuyla bir araya gelen 45 öğrenci simülatörde kaptanlık yaptı.

45 öğrenci pilotluk eğitimini THY Simülatör Merkezi'nde deneyimli pilotlardan aldı. Çocuklara THY kabin ekipleri tarafından uçaklarla ilgili bilgiler verildi. THY Eğitim Başkanlığı'nda güzel bir gün geçiren çocuklar, çok heyecanlandıklarını ancak uçak kullanmanın çok güzel olduğunu söyledi. THY Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaptan Pilot Asaf Bora ise amaçlarının çocuklara havacılığı sevdirmek olduğunu belirterek, "Çocuklarımız bir gün bile olsa buradaki havayı teneffüs ettiler. Bir bölümü

pilot ağabeylerinin eğitim yaptığı simülatör cihazında gerçek bir uçuş yaparken bir bölümü Mock-Up'ta uçak içinde yolcu gibi uçtu. Gerçekten çok başarılı bir uçuş yaptılar ve sertifika almayı hak ettiler" dedi.

THY ayrıca Atatürk Havalimanı'nda çocuklara başka bir sürpriz yaparak hem yüzlerini özel boyalarla boyadı, hem de hediyeler dağıttı.

ÇOCUKLAR PİLOT OLDU
ÇOCUKLAR PİLOT OLDU
ÇOCUKLAR PİLOT OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 15:07:00
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 17:42:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?