4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Çocuklara 23 Nisan hediyesi

Üsküdar'da, 23 Nisan Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında "Kaza Geliyorum Demeden" adlı tiyatro gösterisi sahnelendi.

 

Çocuklar, ilk yardım ve yapılması gerekenleri eğlenerek öğrendi.
Ayışığı Honda Plaza tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle çocuklara yönelik düzenlenen etkinlik büyük bir ilgi gördü. "Kaza Geliyorum Demeden" adlı atölye çalışmasına aileleriyle birlikte katılan çocuklar, ilk yardımın önemi, kaza anında doğru haberleşmenin nasıl ve nereye yapılacağını, kanamada ilk müdahale, burun kanamasının nasıl durdurulacağını, bayılan bir kişiye nasıl davranılması gerektiğini yaralanma anında ne yapılacağını eğlenerek öğrendi. Atölye çalışmasında
çocuklar guruplara ayrılarak çeşitli yerlere saklanmış oyun parçalarını bularak birleştirme oyunu oynadılar ve araçların üzerinde ve değişik yerlerden parçaları bularak birleştirdiler.


23 Nisan şenlikleri için çocuklara özel bir hediye vermeyi amaçladıklarını söyleyen firma sahibi Begüm Demirci, "Burada çocuklara ilk yardımın önemini anlattık. Çocuklarımızı gruplara ayırdık ve oyun içerisinde birçok ilk yardımla ilgili durumlarda nasıl ve ne gibi yardım alacaklarını oyun içerisinde öğretmeyi amaçladık. Çocuklarımız çok keyifli bir gün geçirdiler" dedi.
Oyunlara katılan çocuklar ise hem eğlendiklerini hem de faydalı bilgiler öğrendikleri için mutlu olduklarını dile getirdiler.

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2008 Pazar 00:52:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?