30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Çocuklara domuz gribi aşısı başladı

İstanbul'da domuz gribine karşı aşılama başladı. Belirlenen sağlık ocaklarında, 6 ay ve 5 yaş arası çocuklar ve kronik rahatsızlığı bulunanlar aşılanıyor.

Aşı konusunda kararını veren aileler, öğle saatlerinde sağlık ocaklarının yolunu tuttu. Aşılama işleminin yapıldığı Fatih Kıztaşı Sağlık Ocağı'nda 6 ay ve 5 yaş arası çocuklar ile kronik rahatsızlığı bulunduğunu beyan edenlere aşı yapıldı. Kronik akciğer rahatsızlığı bulunan Abdülsamet Dicle, gerekli başvuruyu yaptıktan sonra domuz gribi aşısı oldu. Dicle, "Yan etkisi var mı yok mu göreceğiz. 'Aşı olun' dediler, ben de aşı olmaya geldim" dedi.

3 yaşında Uğur Kaptancıoğlu da, ailesi tarafından sağlık ocağına getirilerek domuz gribi aşısı oldu. Annesi, "Domuz gribinden ölümler yaşanınca çok korktum. Çocuğuma aşı yaptırıyorum. Ben de aşı olacağım. Bence herkes aşı olmalı" derken, "Aşı olalım, sağlık bulalım" diyen Uğur, aşı sırasında gözyaşı döktü.

Babası tarafından domuz gribi aşısı için sağlık ocağına getirilen 4.5 yaşında Mert Umarusman ise, görevlileri uzun süre uğraştırdı. Aşı olmamak için direnen Mert, babası ve hemşireler tarafından güçlükle tutularak aşı oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 14:06:03
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 14:17:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?