2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Çocuklardan barış sergisi

İsrailli Müslüman, Yahudi ve Hıristiyan çocukların yaptığı resimler, Beyoğlu Sanat Galerisi'nde sergilendi. Sergiye katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan ve İsrail İstanbul Başkonsolosu Mordehai Amihai, barış mesajları verdi.


Serginin açılışında konuşan İsrail'in İstanbul Başkansolosu Mordehai Amihai, sergide yer alan resimlerin çocukların görüş açısını yansıttığını belirterek, "Bence çok güzel ve iyimser bir sergi. Bu sergi aynı zamanda yetişkinler dünyasında yanlış şeylerin olduğunu anlatıyor. Çocuklar savaşlarda insanların neden öldüğünü bir türlü anlayamıyor" dedi.
Sergiyi Türk halkı ile paylaşmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Amihai, "Bu fotoğraflar yetişkinler için çok güçlü bir mesajdır. Şiddeti durdurmak için o çocuklar kendi vizyonlarını tablolara yansıtıyorlar" diye konuştu.


Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan ise resimleri sergilemekten dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek, bu tür aktivitelere her zaman kucak açmaya hazır olduklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2007 Cuma 03:09:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ebru Karasal IP: 85.103.58.xxx Tarih : 25.08.2007 22:27:16
İnsanların böyle barış içinde olması çok hoşuma gidiyor. Çünkü ben de bir kız çocuğuyum.Bu arada yorumlarımıza her zaman açık olan ve bize bu fırsatı tanıyan kanthabere çok çok teşekkürlerimi sunuyorum