4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Çocukların ölüm oyunu!

Eminönü'nde arkadaşlarıyla birlikte oynadıkları çelik para kasasının içine giren 8 yaşındaki çocuk kasada kilitli kaldı. İtfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu kurtarılan çocuk, hastaneye kaldırıldı.

Olay saat 14.30 sıralarında Eminönü Molla Fenari Mahallesi, Hüseyin Ağa Camii Sokak'ta meydana geldi. Sokak üzerinde çelik kasa satan bir dükkanın önünde arkadaşlarıyla birlikte oynayan 8 yaşındaki Cihan Sevinç, kapalı olan bir dükkanın önünde bulunan çelik para kasasının içine girdi.

Bu sırada kasanın kapağı kapanınca küçük çocuk kasa içinde kilitli kaldı. Küçük çocuğun arkadaşları kasanın kapağını açamayınca çevredeki vatandaşlara haber verdi. Çevredeki vatandaşlar olayı polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri küçük çocuğu kasanın içinden çıkartabilmek için uzun süre uğraştı.

Elektrikli demir testere ile kasanın kapağını açmaya çalışan itfaiye ekipleri, bir yandan da kasa içindeki Cihan Sevinç'in zarar görmemesi için uğraştı. Uzun uğraşların sonunda içeride havasız kalan küçük çocuğun hava alabilmesi için kasanın kapağı aralandı. Çalışmalarına devam eden itfaiye ekipleri, demir çubuklar kullanarak kasanın kapağını biraz daha araladı.

Kasa kapağının aralandığı sırada küçük çocuğun korkulu bir yüz ifadesi ile oturduğu ve sesten dolayı kulaklarını kapattığı görüldü. Bir itfaiye eri küçük çocuğu kapısı aralanan çelik kasanın içinden kucağına alarak çıkardı. Korku dolu gözlerle etrafı seyreden Cihan Sevinç'in kasanın açıldığı sırada hafifçe yaralandığı görüldü. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan küçük çocuk, "Arkadaşlarımla oynuyordum. İçinde kaldım" dedi.

8 yaşındaki Cihan Sevinç'in daha sonra tedavi edilmek üzere olay yerindeki ambulansla hastaneye götürüldü. Görgü tanıkları ise "Arkadaşları oynarken çocuğu kilitlemişler. Ben olayı arkadaşlarından duydum ve polise haber verdim. Daha sonra itfaiye geldi ve çocuğu kurtardı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2008 Pazar 17:46:34
Güncelleme :15 Aralık 2008 Pazartesi 09:06:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?