30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Çocuklarını 500 TL'ye sattılar

Gebze'de doğumdan hemen sonra çocuklarını 500 TL karşılığında fuhuş yaptıran bir çifte sattıkları iddia edilen nikahsız bir çift düzenlenen baskınla yakalandı.

Zanlılar adliyeye sevk edilirken, 2 ve 4 yaşındaki çocukları ise Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na yerleştirildi.

İddiaya göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri Kenan G. ve G.S. adlı kadını fuhuş yaptırdıkları iddiası ile yakalandı. Zanlılar sevk edildikleri mahkemece tutuklanırken, soruşturmayı derinleştiren polis ekiplerine, Kenan G. ve G.S.'nin fuhuş yaptırmak amacıyla kız çocuğu satın aldığına ilişkin ihbar geldi. Ardından harekete geçen polis ekipleri, tutuklu G.S'nin Küçükçekmece'deki evine baskın düzenledi. Baskın sırasında G.S.'nin kendi üzerine kayıtlı A.S. isimli 2 yaşındaki kız
çocuğu bulundu.

Yapılan incelemelerde ise A.S'nin nikahsız yaşayan Filiz K. ve Mehmet C'nin çocukları olduğu belirlendi. Çiftin, şimdi 2 yaşında olan A.S. isimli kızlarını doğduktan hemen sonra 500 TL karşılığında G.S'ye sattıkları belirlendi. Gebze'de yaşadıkları eve baskın düzenleyen polis Filiz K. ve Mehmet C'yi yakaladı.

İstanbul'a getirilen zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. 2 yaşındaki A.S. ile Filiz K. ve Mehmet C. Çiftinin 4 yaşındaki diğer çocukları ise Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na yerleştirildi. Öte yandan, tutuklu G.S.'nin 15 yaşının üstünde 4 kızının olduğu öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 17:22:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?