3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Contemporary İstanbul kapıların açıyor

Contemporary Istanbul çağdaş sanat fuarına bu yıl 238 sanatçı ve 60'ın üzerinde galeri katılıyor. Çok ilginç bir performans ile bu akşam açılışı yapılacak olan etkinlik, kâr amacı gütmeyen kurumlara yer vermesi ve çocuklara yönelik faaliyetleri ile öne çıkıyor..

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti ajansının desteğiyle yürütülen Contemporary Istanbul (Güncel İstanbul) çağdaş sanat fuarının açılışı bugün yapılıyor. Fuar, saat 14.00'da Harbiye Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonları'nda başlayacak sekiz saatlik özel ön izleme etkinliği ve akşam 19.00'da yapılacak kokteyl ile sanatseverlere kapısını açacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de destek verdiği fuara bu yıl 148'i yerli olmak üzere 238 sanatçı katılacak. 19 Ekim'e kadar izlenebilecek fuarda elde edilecek bilet gelirlerinin bir bölümü, Darüşşafaka Eğitim Vakfı'na bağışlanacak. Etkinlik kapsamında ayrıca, küçük sanatsever ziyaretçilerin de ArtKids projesiyle fuara ilgi göstermesi amaçlanıyor. Fuar Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli ve Emin Mahir Balcıoğlu'nun başını çektiği bir idari kadro tarafından, Akbank Private Banking'in 'ana sponsorluğu'nda yapılan Contemporary Istanbul, programıyla bir çok ayrıntıyı içinde barındırıyor. Bu anlamda dört günlük fuarda sergilenecek işlerin yüzde 63'ünü resim, yüzde 11'ini ise heykel ve geri kalanını ise fotoğraf ve diğer sanat eserleri meydana getirecek. ,

HER TÜR KURUM VAR
Toplam 20 kişiyi aşan profesyonel danışma kurulunda Sabah yazarı, sanat eleştirmeni ve akademisyen Hasan Bülent Kahraman ile, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, işkadını Leyla Alaton Günyeli ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Nuri M. Çolakoğlu gibi isimlerin yer aldıkları etkinlikte bu yıl, toplam 60'ın üzerinde galeri ve sanat kurumunun yer alması bekleniyor. Bu kurumlar arasında, ticari amaç gütmeyen 5533, Kervansaray, Masa Projesi, Apartman Projesi, K2, Hafriyat, Depo, A77 ve URA! gibi yerel güncel sanat inisiyatiflerine de yer verilmiş olması dikkati çekiyor. Öte yandan, fuarda konuk olan ve ağırlığını Avrupa ülkeleri, Rusya ve özellikle Almanya'nın oluşturduğu uluslararası galeriler arasında bir de İranlı galerinin, Azad Sanat Galerisi'nin yer alması, öne çıkıyor. 

60 bin gül yaprağı ile dikkat çekecek

Contemporary Istanbul fuarı, bu akşam Nezaket Ekici'nin bir performansı ile başlıyor Ekici, Şiddetle Dönmek - Kendinden Geçmek isimli bu performansında 60 bin gül yaprağının havadan süzülmekte olduğu bir mekânın ortasında, şeffaf kostümüyle yer alacak.

sabah
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 09:56:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?