30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Çöp ev polisleri bile şaşırttı

Kartal'da 58 yaşındaki kadının evini ve bahçesini arayan belediye ekipleri 8 kamyon çöp çıkardı.

Kartal Belediyesi'ni arayan mahalle sakinleri Soğanlık, Atatürk Caddesi üzerindeki bahçeli ve tek katlı evden etrafa pis kokular yayıldığını ve çok sayıda kedinin barındığını şikayet etti.

Ana cadde üzerindeki bahçeli binanın çöp ev olduğunu belirleyen belediye, polisin de desteğiyle eve gittiğinde Pervin Ö. ile karşılaştı. Önce evini açtırmak istemeyen kadın, geçimini sağlamak için atık maddeleri topladığını belirtti.

Belediye ekipleri evin arka tarafındaki bahçede gördükleri atık maddeleri görünce şaşırdı. Bahçedeki çöpler için gelen kamyon 4 kez çöpleri yükleyerek katı atık işleme merkezine götürdü. Bahçedeki çöplerin ardından evin içine girmek isteyen belediye ekiplerine direnen Pervin Ö., bu şartlarda yaşamasının çok tehlikeli olduğu anlatılarak ikna edildi.

Evin kapısına kadar çöple dolu olduğunu gören belediye temizlik işçileri, pencerelerden birini kullanarak içeri girdi. Evin içinin de tamamen katı atık ve çöple dolu olduğu görülürken, aynı kamyon 4 kez daha gidip gelerek çöpleri boşalttı. Pervin Ö. yıllardır tek yaşadığını ve geçimini sağlamak için sokaktaki katı atıkları topladığını ama geri dönüşüme vermediğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 12:43:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?