30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Çöpten lav silahı çıktı

İstanbul Sultangazi'de bir çöp kutusuna atılmış bir lav silahı bulundu. Tek kullanımlık olan bu silahla atış yapıldığı boş kapsülün de çöp kutusuna konulduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre çöplerden kağıt toplayan bir şahıs Sultangazi Sultançiftliği Mahallesi'ndeki bir çöp konteynırında lav silahı buldu. Eline aldığı silahı inceleyen şahsı gören vatandaşlar müdahale ederek aldığı yere bırakmasını sağladı. Vatandaşlar 155'i arayarak polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis inceleme yaptıktan sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bilgi verdi. Kısa sürede belirtilen adrese gelen Terörle Mücadele polisleri ve bomba uzmanları olay yerinde incelemelerde bulundu. Bomba uzmanları çöp konteynırında bulunan mühimmatın lav silahı olduğunu belirledi. Çevreye güvenlik şeridi çeken polisler vatandaşları uzaklaştırdı. Bomba uzmanı ekipleri lav silahının ateşlenmiş olduğunu, tehlike arzetmediğini ve boş kapsülün bırakıldığını tespit etti. Polisler, boş kapsülü delil torbasına koyarak kriminal laboratuvarına götürdü. Sözkonusu silahın herhangibir olayda kullanılıp kullanılmadığı araştırılacak.

Görgü tanıkları silahı bir kağıt toplayıcısının bulduğunu ve vatandaşların müdahale etmesiyle bırakıp kaçtığını anlattı. Polise haber verilmesinin ardından gelen ekiplerin konteynırda inceleme yaptığını belirten görgü tanıkları şunları anlattı: "Uzun yeşil bir silahtı. Bazuka gibi bir silahtı. Üzerinde sarı yazılar vardı. Kağıt toplayıcı eline aldı ve salladı. Vatandaşlar, 'Sen ne yapıyorsun' diye müdahele edince şahıs hızla olay yerinden kaçtı. Olay yerine polisler geldi. İnceleme yaptılar. Çöpün içindeki silahı alıp götürdüler."

Sabah
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2009 Pazar 22:31:18
Güncelleme :1 Şubat 2009 Pazar 22:35:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?