3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

CRR 2008 Nisan programı

Cemal Reşit Rey Konser Salonu, ‘Nisan 2008’ ayrıntılı  programı...


Tüm konserlerin başlama saati 20:00’dir.


01 Nisan 2008, Salı
“Yaşayan Efsane, Keman Dünyasının Kraliçesi”
Ida Haendel (Keman)
Aşkın Ensemble / Cihat Aşkın
Program:
G. Enescu: Rumen Rapsodisi, no.1 (Orkestrasyon: C. Aşkın)
G. Enescu: Rumen Halk Melodileri Üzerine Keman Sonatı, no.3 (Orkestrasyon: C. Aşkın) (Dünya Prömiyeri)
Ara
Hamâmîzâde İsmail Dede Efendi: Karcığar Köçekçeler (Düzenleme: C. Aşkın)
A. Corelli: La Folia (Orkestrasyon: C. Aşkın)
Pablo de Sarasate: Zigeunerweisen, Op.20 (Çigan Havaları) (Orkestrasyon: C. Aşkın)
Bilet Fiyatları: 24.00-15.00YTL


02 Nisan 2008, Çarşamba
Orchestra di Roma e del Lazio

Şef: Cem Mansur

Solist: Laura Marzadori (Keman)
Program:
O. Respighi: Botticelli Üçlemesi
N. Paganini: Keman Konçertosu, no.1
Ara
L. Cherubini: Senfoni, Re majör
Bilet Fiyatları: 24.00-15.00YTL


03 Nisan 2008, Perşembe
“Pulcinella ve Karagöz’ün Maceraları”
Orchestra di Roma e del Lazio

Şef: Cem Mansur

Anlatıcı: Yılmaz Erdoğan
Karagöz Ustası: Alpay Ekler
Akis Ensemble
Yöneten: Doğan Dikmen

Program:
İ. Stravinski: Pulcinella Süiti
Geleneksel Karagöz Gösterisi
Ara
L. Bellini: “Pulcinella ve Karagöz’ün Maceraları” (Senfonik Masal)
Bilet Fiyatları: 24.00-15.00YTL




05 Nisan 2008, Cumartesi
“Geçmişten Günümüze Tango Konserleri”
Tango'nun Divası - Piazzola'nın Sesi Amelita Baltar.

1968'de ilk uzun çalarıyla Ulusal Disko Festivali’nde birincilik ödülü kazanan Baltar aynı yıl Astor Piazzolla tarafından keşfedildiğinde, Piazzola'nın Horacio Ferrer ile birlikte yazdığı Maria De buenos Aires adlı opera eserinde baş rolü üstlendi ve bu sanatçının uzun yıllar sürecek Piazzola ve Ferrer ile yaptığı işbirliğinin ilk adımı oldu. Amelita Baltar, kendine has sesi ve yorumuyla dünyanın dört bir yanında tangolarıyla herkesi kendine hayran bırakmaya devam ediyor. Juan de Dios Filiberto orkestrasıyla birlikte 30. sanat yılını kutlamak üzere çok özel bir proje olan Amelitango'yu pek çok şehirde sergiledikten sonra 2001 yılında Amelita de Todos los Tangos'u Warner Music'ten çıkardı.
2004 yılında Buenos Aires şehrinin kültür elçisi seçildi. Amelita Baltar kendisi için yazılan ve tango'nun en büyük hitlerini Avrupa, Güney Amerika turnelerinde söylemeye devam etti. Şu an müzikal projesi Destino Tango ile tekrar büyük bir başarıya imza atan Amelita Baltar yepyeni albümü üzerinde çalışmaktadır.
Bilet Fiyatları: 25.00-15.00YTL




06 Nisan 2008 Pazar
Juan Carlos Cáceres
“Geçmişten Günümüze Tango Konserleri”
Geleceğin Tango'sunun Yaratıcılarından Juan Carlos Cáceres.

Sanat tarihçi, piyanist, besteci, söz yazarı ve ressam Juan Carlos Cáceres 1940’larda Buenos Aires'te doğdu. Sanat öğrenciliği sırasında çaldığı trombonuyla efsanevi caz kulübü Cueva de Passaroto'yu etkiledi. 1968'de Paris'e giden Cáceres, sanatçı Marie Laforet için çaldı. 1979 yılında ünlü techno-tango grubu "Gotan", 1972 de "Malon" ve 1992 yılında "Tangofon" gruplarını kurdu. Gümüş Nehir'in (Rio de la Plata, Arjantin) politik kültürel ve müzikal köklerini araştırdı, halen bu konular üzerine seminerler veriyor. İlham dolu, tutkulu ve ateşli bir müzisyen olan Cáceres, Tango, Candombe, Murga ve Milonga'nın yeniden doğuşunu sağlayan parçalar besteledi, muhteşem sesiyle ve enstrümanıyla onları hayata geçirdi. Dünyanın en geniş nehri, Gümüş Nehir, eskiden bir olan Arjantin ve Uruguay’ı ikiye ayırıyor. Cáceres ise bu iki ülkeyi, müziklerini inceleyerek ortaya çıkardığı Afrika ve Avrupa'nın ritim fırtınasıyla birleştiriyor.
Bugünü ve geleceği yaratmak üzere müzisyenlere referans oluyor. Cáceres'in müziği onu sayısız caz, latin, dünya müziği ve büyük Tango buluşmalarına götürdü. Avrupa'da ABD'de Kanada'da konserler verdi. Birçok ustayla aynı sahneyi paylaştı; Emir Kusturica, Richard Galliano, Tania Maria, Bebel Gilberto, Ray Barreto, Kenny Garret, Youssou N'dour, Buena Vista Social Club, Jan Garbarek, Goran Bregovic bunlardan sadece birkaçı. Juan Carlos Cáceres 2005'te çıkardığı Murga Argentina ve 2007'de çıkardığı Utopia albümleri ile Geleceğin Tango'sunu yaratmaya devam ediyor.

Piyano ve Vokal: Juan Carlos Cáceres
Viyolonsel: Sedef Erçetin
Bandoneon: Marisa Mercadé
Davullar ve Cajon: Marcelo Russillo Bombo
Cajon, Bombo, Vokal: Javier Estrella
Bilet Fiyatları: 25.00-15.00YTL



07 Nisan 2008, Pazartesi
“Tekkeden Sahneye İlahilerle 40 Yıl”
Nezih Uzel ve Kudsi Erguner
Tekke ve dergâhların kapatılmasının ardından, Tasavvuf kültürünün toplumumuzdan şiddetle silinmeye başlandığı yıllarda, İstanbul’da eski dergâhların yadigârı insanlar, Üsküdar Sultan Tepesi’ndeki Özbekler Tekkesi’nde bir araya gelerek ayinleri, ilahileri, nefesleri, gözleri yaşlı, hûşû içinde mırıldanmaya devam ettiler.
Nezih Uzel ve Kudsi Erguner ikilisi, dergâhın son Şeyhi Necmeddin Efendi’nin 1971 yılında vefatına kadar devam eden bu meclislerde yetiştiler.
Derviş Muammer, Hulûsi Gökmenli, Cahid Gözkan, Halil Can, Saadeddin Heper, Ulvi Erguner, Sebilci Hüseyn, Albay Salahaddin, Salah Bilici, Munir Nureddin Selçuk gibi üstadlardan meşk ettikleri ilâhileri, dünyanın her yerinde verdikleri binlerce konserde ve yayınladıkları plaklarda dinletiye sundular.
Mevlevî Müziği ve Ayinini 1970 yılından bu yana dünyanın en önemli sanat festivalleri ve en prestijli konser salonlarında tanıttılar. 1974 yılında Fransız Radyosu’nun yayınladığı 33 devirlik plaklarında ilk kez “Sufi muziği” adını kullanarak tasavvuf müziği ve edebiyatının tüm dünyada gündeme gelmesine önemli katkıda bulundular.
Tuhaftır ki Tasavvuf müziğini toplumumuza hatırlatan, uluslararası şöhret sahibi bu ikili, Türkiye’de hiç konser vermemiştir.
40 yıl sonra ilk kez CRR Konser Salonu’nda dinleyicileri ile buluşacaklardır.
Şeyh Necmeddin Efendi’nin halifesi olan ve son mûsikî ustaları ve tasavvufî şahsiyetlerinden nasib almış olan Nezih Uzel bu ikili konusunda şunları yazıyor: “Kudsi Erguner’in Paris’te oluşu ile geleneği oraya taşıdık. Kudsi o yıllarda mimarlık okuyordu. Ben de ara sıra Paris’e giderdim. Geceleri fazla dolaşmaz, bir yerlerde toplanıp eskilerin deyimi ile “esma surerdik”. Sonunda konser vermek üzere sahneye çıktık, ne var ki etrafıma baktığımda hep tanıdık yüzlerle karşılaştım, sanki evde veya tekke’de gibiydik. Aradan 40 yıl geçti, ne o insanlar bizden ayrıldı, ne de biz onlardan ayrıldık, sonra sayıları arttı. Neden dinliyorlar hep merak ediyordum. Ama ben okuyunca, Kudsi de ney üfleyince iyi oluyor, Kudsi’den baska hiçbir Ney beni rahatlatmıyor. Bir ömür böyle geçti, belki birkaç yıl daha geçer. Sonra ben sağ ben selâmet. Biz gideriz, sesimiz size kalır. Kalın sağlıcakla.“
Bilet Fiyatları: 12.00-10.00YTL







11-12 Nisan 2008 Cuma-Cumartesi
Moskova Balalayka Dörtlüsü ve Alexandrov Akademik Kızıl Ordu Korosu Sekizlisi

Vladimir Ionchenkov (Domra)
Alexandr Gorbachev (Solo Balalayka)
Igor Konovalov (Rus Akordeonu-Bayan)
Yury Birzhev (Bas Balalayka)

Anatoli Sokolovski (1.Tenor)
Vitali Pravoslavnov (1.Tenor)
Oleg Filimonov (2.Tenor)
Konstantin Maiorov (2.Tenor)
Petr Bogachev (Bariton)
Vladimir Maistruk (Bariton)
Evgeny Bystrov (Bas Bariton)
Yuri Deinekin (Bas)
Bilet Fiyatları: 25.00-15.00YTL


13 Nisan 2008, Pazar
“Hazineler”
Ken’an Rifâî ve İzzeddin Hümâyî Eserleri

Ben ben isem canda değil
Ben sen isem tende değil
Sen ben isen ten can olur
Ben ben isem tende değil
Ken’an Rıfâî

20. yüzyılın nadide şahsiyeti Ken’an Rifâî, hazine kıymetindeki latif ifadeleri ve nağmeleri ile bu akşam gönüllerde sarsıcı bir tesir uyandıracak. Sırra ermiş, hikmetli sözler söylemiş çevresine, bütün bir hayat boyu Hz. Ken’an Rifâi. Hikmet, O’nun lisanında bereketlenmiş; kah bir şarkı kalıbına girmiş, kah bir ilahi olmuş İzzeddin Hümâyî Bey’in hisleri ile birleşerek.
Bilet Fiyatları: 12.00-10.00YTL



15 Nisan 2008, Salı
“Gönül Dağı Türküleri”
Bayram Bilge Tokel
1957 Yozgat doğumlu. Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu (1979). Çeşitli sanat/ edebiyat dergilerinde ve gazetelerde çok sayıda şiir, makale, deneme ve eleştiri türünde yazılar yazdı. Profesyonel müzik hayatına Kültür Bakanlığı Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu’nda saz sanatçısı olarak başladı (1986). ABD Maryland Üniversitesi Etnomüzikoloji Bölümü’nde ve Gazi Üniversitesi’nde öğretim görevliliği yaptı (1989). İlki ABD’de olmak üzere üç solo albümü yayınlandı. (“Bayram” The World Of Music, 1990/ “Turkish Folk Music” Nepa Yapım, 1991/ “Yanık Havalar” Kalan Müzik, 1999). Özel bir televizyon kanalında haftalık “Gönül Dağı” adlı kültür/müzik programını hazırlayıp sundu. TRT’ye yönetmen Ali Bozkurt ile “Bozkırın Tezenesi / Neşet Ertaş” ve “Şen Olasın Ürgüp /Refik Başaran” adlı müzikal belgeseller; Can Dündar’la birlikte “Bir Garip / Neşet Ertaş” (Star TV, 2005) hazırladı. Kalan Müzik Arşiv serisinden Muharrem Ertaş, Neşet Ertaş, Hacı Taşan, Çekiç Ali, Bayram Aracı, Refik Başaran, Nida Tüfekçi gibi Orta Anadolu saz ve ses üstadlarının belgesel albümlerini yayınladı. Yurt içinde ve yurt dışında (ABD, Almanya, Fransa, Hollanda, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, KKTC, Makedonya) solo konser ve resitaller verdi. Çok sayıda derleme ve çoğu günümüz şairlerinin şiirlerinden besteler yaptı. Bugüne kadar yayınlanmış kitapları: (Bir Yer Üşür / şiir, MEB yay. 1993; Neşet Ertaş Kitabı / monografi, Akçağ Yay. 2000; Bağımıza Gazel Düştü / deneme/eleştiri, Akçağ Yay. 2002) 2004-2007 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. 2007 yılında emekli oldu.
Bilet Fiyatları: 12.00-10.00YTL


17 Nisan 2008, Perşembe Sohbet: 19.30 Konser: 20.00
“Viyana-Hollywood Ekseninde”
Akbank Oda Orkestrası
Şef: Cem Mansur
Solist: Jean Louis Steuermann (Piyano)
Program:
A. Diabelli: Leopoldstadt Tiyatrosu Dansları
L. van Beethoven: Piyano Konçertosu, no.2
Ara
E. W. Korngold: Senfonik Serenad
Bilet Fiyatları: 15.00-12.00YTL


20 Nisan 2008, Pazar
CRR Big Band & All Star Jazz Band
Genel Sanat Yönetmeni: Yalçın Çetinkaya
Orkestra Şefi- Kompozitör-Piyano : Dr. Nail Yavuzoğlu

Orkestranın kurulduğu 2005 yılından bugüne değin verdiği konserlerde repertuarında; Türk kompozitörlere ait özgün caz bestelerine ve geleneksel müziğimize ait ezgi ve eserlerden yola çıkılarak yapılmış beste ve orkestra düzenlemelerine yer veren CRR Bigband Türk caz müziğine yeni eserler kazandırmaya devam ediyor. Klasik, modern ve m odal yapılarda orkestra yazısı ile çalgılarında virtüoz sanatçıların buluştuğu orkestra, caz müziğine gönül vermiş insanlarla, emeklerini, yüreklerini paylaşmak üzere bir kez daha buluşuyor. Orkestranın solistleri All Star Jazz Band olarak küçük grupla yine özgün bir repertuarla caz severlerle buluşacaklar.
Bilet Fiyatları: 12.00-10.00YTL


22 Nisan 2008, Salı
"Meşk"
CRR Türk Müziği Topluluğu
Genel Sanat Yönetmeni: Yalçın Çetinkaya
Solist: Prof. Alâeddin Yavaşca
Bilet Fiyatları: 12.00-10.00YTL


24 Nisan 2008, Perşembe
İleri Türk Müziği Konservatuarı
60. Yıl Özel Konseri
Yöneten: Çetin Körükçü
İleri Türk Müziği Konservatuarı Derneği, Mayıs 1948’de başta müzik bilgini ve besteci Hüseyin Saadettin Arel olmak üzere, Ord. Prof. Salih Murat Uzdilek, Ord. Prof. Ebul Ula Mardin, Laika Karabey ve bazı öğrencileri tarafından kurulmuştur. Ciddi konservatuar eğitimi vermek amacıyla kurulan dernekte, Türk Mûsikîsi’nin geleneksel aktarım biçimlerinin aksine bilimsel dersler verilmiş, teori ağırlıklı, denemelere açık ve yenilikçi bir eğitim uygulanmıştır. Özellikle o zamana kadar Türk Mûsikîsi’nin teorik anlatımındaki karmaşayı giderip, kolay anlatılır ve anlaşılır hale getiren “Arel Sistemi”nin yerleşip, yaygınlaşması için çalışmalar yapılmıştır. Bu amaçla içerdiği bilimsel yazılar ve geniş konu yelpazesiyle Mûsikîmizde önemli bir boşluğu dolduran “Mûsikîsi Mecmuası”nı derneğin yaygın organı olarak çıkarmış, yaklaşık yirmi yıl devam ettirmiştir.
Dernek bir yandan Türk Mûsikîsi’nin geleneksel şekliyle yaşatılması için çalışırken, bir yandan da Mûsikîmizin ses sistemine sadık kalarak çok sesli Türk Mûsikîsi eserlerini yapılmasını teşvik etmiş, bu alanda yarışmalar düzenlenmiştir.
1949 yılından yakın zamana kadar kesintisiz sürdürülen radyo programlarında, televizyon ve sahne konserlerinde; geleneksel repertuarın yanında çok sesli çalışmalara da yer verilmiş, teşvik edilmiştir.
Kuruluşundan itibaren dernekte koro şefliği görevini yürüten isimler sırasıyla; Lâika Karabey, Haydar Sanal, İrfan Doğrusöz, Hulki Aksoy, Rüştü Eriç, Feridun Darbaz, İbrahim Sevinç, Cevdet Çağla, Teoman Önadlı ve Çetin Körükçü’dür. Bu süre zarfında kurucu başkan Hüseyin Saadettin Arel ve onu takip eden yıllarda sırasıyla; Lâika Karabey, Ethem Üngör, Ord. Prof. Suat İsmail Gürkan, Edip Özışık, Teoman Önaldı ve Ünal Emiroğlu Dernek Başkanlığı görevlerini sürdürmüşlerdir.
Dernek kuruluşundan bu yana pek çok müzik adamı ve sanatçının yetişmesinde önemli rol oynamış, ayrıca çok sayıda üyesini eğiterek, kaliteli ve doğru icraları tanımaları için yaygın eğitime de katkı sağlamıştır. Bugün de bu alandaki görevini başarıyla sürdürmektedir.
Bilet Fiyatları: 12.00-10.00YTL



25 Nisan 2008, Cuma
Ivo Pogorelich
Piyano Resitali
Program:
L. van Beethoven: Sonata, Op.111
L. van Beethoven: Sonata, Op.78
Ara
J. Brahms: Intermezzo, Op.118, no.2
S. Rahmaninof: Sonata, no. 2, Op.36
Bilet Fiyatları: 24.00-15.00YTL



26 Nisan 2008, Cumartesi
“İstanbul-Paris-Atina Buluşması / Hadjidakis’e Saygı”
Furtuna
Göksel Baktagir (Kanun), Nedim Nalbantoğlu (Keman), Yiorgos Kaloudis (Viyolonsel), İzzet Kızıl (Perküsyon), Ruth Hill (Perküsyon), Sumru Ağıryürüyen (Vokal)
Konuk: Orhan Osman (Buzuki)

Göksel Baktagir ve Nedim Nalbantoğlu, müzik yolculuklarına, çocukluk dönemlerinde, aynı şehirde ve birlikte başlarlar. İlk gençlik yıllarında Nedim, Batı müziği konservatuarında Göksel ise, Türk müziği konservatuarında eğitim görürler. Nedim, mezuniyetinin ardından Fransa'ya yerleşir ve Paris'in önde gelen orkestralarda çalar. Göksel de İstanbul'da Kültür Bakanlığı'na bağlı Devlet Türk Müziği Topluluğu'nda çalışmaya başlar. Yıllar yılı birbirlerinden habersiz kalan iki sanatçının ortak bir özellikleri oluşmuştur: İlgileri, onları klasikten caza ve başka dünya müziklerine kadar, birçok türü icra edebilen sanatçılar haline getirmiş, enstrümanlarının önde gelen ustaları olarak uluslararası çapta isim yapmaya başlamışlardır.
Uzun yıllar birbirinden uzak ve habersiz kendi yollarında yürüyen ikili, yıllar sonra 1999'da Paris'te tesadüfen karşılaşırlar ve bu karşılaşma, yeni ufuklara açılmalarının ilk adımını oluşturur. Artık kesintisiz biçimde sürecek olan birlikte müzik yolculukları başlar. Birikimlerini, ilk olarak Yıllar Sonra / Gurbet Türküsü adlı bir albüm çalışmasıyla birleştirirler. Nedim'in Türkiye'ye seyahatleri giderek sıklaşır. "Dünyanın renklerini müziğin evrensel tınılarında buluşturmak" istediklerini fark ettiklerinde, başka müzik kültürlerine dayanan altyapıları üzerine sentez çalışmalarına girişirler. Birçok buluşma noktası yakalayabildiklerini görürler. Aralarına, Atina'da yaşayan ve alanında önde gelen bir çello sanatçısı olan Yiorgos Kaloudis ve İstanbul'da yaşayan ritim sazları ustası İzzet Kızıl da katılınca, dörtlü bir grup haline gelirler. Perküsyoncu Ruth Hill ile şarkıcı Sumru Ağıryürüyen'in de katılmalarıyla altı kişi olan grup, Türk ve Yunan kültürlerinde aynı anlama gelen bir kelimeyi isim olarak seçer: Furtuna. Grup, aynı adı taşıyan bir albüm çalışması yapar ve müzik yelpazelerini daha da genişletecek çalışmalar içine girer.
Furtuna, geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine İstanbul, Atina ve Paris’i buluşturan bu özel konserinde, bir büyük müzik ustasının, günümüz Yunan müziğine damgasını vuran ünlü Yunanlı besteci Hadiidakis’in (1925-1994) şarkılarına da yer veriyor. Doğu ile Batı’yı, klasik müzik ile halk müziğini benzersiz bir şekilde kaynaştıran yeni müzik anlayışıyla Manos Hadjidakis, günümüz Yunan müziğine ve kültürüne damgasını vurmuş ve ülkemizde de tanınan bir dünya sanatçısı.
Bilet Fiyatları: 15.00-12.00YTL


27 Nisan 2008, Pazar
CRR İstanbul Senfoni Orkestrası
Şef ve Solist: Sir James Galway
Solist: Lady Jeanne Galway (Flüt)
Program:
G. Rossini: Giyom Tell Uvertürü
S. Mercadante: Flüt ve orkestra için konçerto, mi minör
Ara
D. Cimarosa: İki flüt ve orkestra için konçerto
F. Mendelssohn: “İtalyan” Senfonisi
Bilet Fiyatları: 24.00-15.00YTL




28 Nisan 2008, Pazartesi
Orkestra İstanbul
Şef: Oğuzhan Balcı
Solist: Derya Türkan (Klasik Kemençe)
Orkestra İstanbul, bu ay vereceği konserde 3 Telli Klasik Kemençe’nin önemli isimlerinden biri olan Derya Türkan’ı solist olarak ağırlıyor. Besteci Oğuzhan Balcı tarafından yazılan ve Derya Türkan’a ithaf edilen, ‘Kemençe ve Yaylı Sazlar için Konçertino’ ilk kez bu konserde seslendirilecek .Ayrıca , orkestra müziği dinleyicilerinin yakından tanıdığı bazı müzikler, kemençe ve yaylı sazlar için yapılmış düzenlemeleriyle programda yer alacak. Purcell’in “Dido’s Lamanet”ı ve Piazzola’nın “Oblivion”u bu eserlerden bazıları.
Bilet Fiyatları: 15.00-12.00YTL


29 Nisan 2008, Salı
“Klasik Gitarda Yeni Boyutlar”
Mesut Özgen
Multimedya Gitar Resitali
Mesut Özgen (Gitar)
Peter Elsea (Dijital tasarım)
Gustavo Vazquez (Video)
Zach Peletz Işık tasarımı)
Doug Rhodes (Multimedya performans sanatçısı)
Gaben Chancellor (Video ve görsel sahne tasarımı)

Program:
C. Pratorius: Sonata “Ondas do Mar de Vigo”
M. Özgen: Anatolian Fantasy
Tango Cruz
P. V. Ortiz: Sortija
F. Bustamante: Misionera
Ara
R. Beaser: Shenandoah
C. Domeniconi: Anadolu Halk şarkısı üzerine çeşitlemeler “Uzun ince”
B. Verdery: Be Kind All the Time (elektrik-klasik gitar, loop, dijital delay, ve donanımlı-gitar için)

1998'den beri Kaliforniya'da yaşayan gitarist/besteci Mesut Özgen, çeşitli görsel sanatçılar ile birlikte hazırladığı multimedya gitar konseri "Klasik Gitarda Yeni Boyutlar"ı sunmak üzere İstanbul'da.
Özgen 2002 yılından bu yana "New Dimensions in Classical Guitar" (Klasik Gitarda Yeni Boyutlar) multimedya konser projesinin direktörü olarak Kaliforniya Üniversitesi’ndeki çeşitli sanatçıların katıldığı bir ekibin çalışmalarını yönetmektedir. Müzik, Tiyatro, Film ve Dijital Medya bölümlerinden profesörlerin oluşturduğu bu multidisiplineri sanat ekibi klasik müzik eserlerinin seslendirilmesi esnasında müziğe görsel destek verecek interaktif video ve dijital görüntüler ile ışık ve sahne tasarımı eşliğinde multimedya performanslar hazırlamaktadır. 2004 yılında verilen konserlerden derlenerek hazırlanan "New Dimensions in Classical Guitar" DVD olarak Turquoise Guitar Editions tarafından yayımlandı ve 2006 yılında en iyi konser programı kategorisinde Telly televizyon ödülünü kazandı.
Bilet Fiyatları: 24.00-15.00YTL


30 Nisan 2008, Çarşamba
“Kutlu Doğum Konseri”
Ahmet Özhan
Bilet Fiyatları: 12.00-10.00YTL 
NİSAN 2008

Tüm konserlerin başlama saati 20:00’dir.


01 Nisan 2008, Salı
“Yaşayan Efsane, Keman Dünyasının Kraliçesi”
Ida Haendel (Keman)
Aşkın Ensemble / Cihat Aşkın
Program:
G. Enescu: Rumen Rapsodisi, no.1 (Orkestrasyon: C. Aşkın)
G. Enescu: Rumen Halk Melodileri Üzerine Keman Sonatı, no.3 (Orkestrasyon: C. Aşkın) (Dünya Prömiyeri)
Ara
Hamâmîzâde İsmail Dede Efendi: Karcığar Köçekçeler (Düzenleme: C. Aşkın)
A. Corelli: La Folia (Orkestrasyon: C. Aşkın)
Pablo de Sarasate: Zigeunerweisen, Op.20 (Çigan Havaları) (Orkestrasyon: C. Aşkın)
Bilet Fiyatları: 24.00-15.00YTL


02 Nisan 2008, Çarşamba
Orchestra di Roma e del Lazio

Şef: Cem Mansur

Solist: Laura Marzadori (Keman)
Program:
O. Respighi: Botticelli Üçlemesi
N. Paganini: Keman Konçertosu, no.1
Ara
L. Cherubini: Senfoni, Re majör
Bilet Fiyatları: 24.00-15.00YTL


03 Nisan 2008, Perşembe
“Pulcinella ve Karagöz’ün Maceraları”
Orchestra di Roma e del Lazio

Şef: Cem Mansur

Anlatıcı: Yılmaz Erdoğan
Karagöz Ustası: Alpay Ekler
Akis Ensemble
Yöneten: Doğan Dikmen

Program:
İ. Stravinski: Pulcinella Süiti
Geleneksel Karagöz Gösterisi
Ara
L. Bellini: “Pulcinella ve Karagöz’ün Maceraları” (Senfonik Masal)
Bilet Fiyatları: 24.00-15.00YTL


05 Nisan 2008, Cumartesi
“Geçmişten Günümüze Tango Konserleri”
Tango'nun Divası - Piazzola'nın Sesi Amelita Baltar.

1968'de ilk uzun çalarıyla Ulusal Disko Festivali’nde birincilik ödülü kazanan Baltar aynı yıl Astor Piazzolla tarafından keşfedildiğinde, Piazzola'nın Horacio Ferrer ile birlikte yazdığı Maria De buenos Aires adlı opera eserinde baş rolü üstlendi ve bu sanatçının uzun yıllar sürecek Piazzola ve Ferrer ile yaptığı işbirliğinin ilk adımı oldu. Amelita Baltar, kendine has sesi ve yorumuyla dünyanın dört bir yanında tangolarıyla herkesi kendine hayran bırakmaya devam ediyor. Juan de Dios Filiberto orkestrasıyla birlikte 30. sanat yılını kutlamak üzere çok özel bir proje olan Amelitango'yu pek çok şehirde sergiledikten sonra 2001 yılında Amelita de Todos los Tangos'u Warner Music'ten çıkardı.


2004 yılında Buenos Aires şehrinin kültür elçisi seçildi. Amelita Baltar kendisi için yazılan ve tango'nun en büyük hitlerini Avrupa, Güney Amerika turnelerinde söylemeye devam etti. Şu an müzikal projesi Destino Tango ile tekrar büyük bir başarıya imza atan Amelita Baltar yepyeni albümü üzerinde çalışmaktadır.
Bilet Fiyatları: 25.00-15.00YTL




06 Nisan 2008 Pazar
Juan Carlos Cáceres
“Geçmişten Günümüze Tango Konserleri”
Geleceğin Tango'sunun Yaratıcılarından Juan Carlos Cáceres.

Sanat tarihçi, piyanist, besteci, söz yazarı ve ressam Juan Carlos Cáceres 1940’larda Buenos Aires'te doğdu. Sanat öğrenciliği sırasında çaldığı trombonuyla efsanevi caz kulübü Cueva de Passaroto'yu etkiledi. 1968'de Paris'e giden Cáceres, sanatçı Marie Laforet için çaldı. 1979 yılında ünlü techno-tango grubu "Gotan", 1972 de "Malon" ve 1992 yılında "Tangofon" gruplarını kurdu. Gümüş Nehir'in (Rio de la Plata, Arjantin) politik kültürel ve müzikal köklerini araştırdı, halen bu konular üzerine seminerler veriyor. İlham dolu, tutkulu ve ateşli bir müzisyen olan Cáceres, Tango, Candombe, Murga ve Milonga'nın yeniden doğuşunu sağlayan parçalar besteledi, muhteşem sesiyle ve enstrümanıyla onları hayata geçirdi. Dünyanın en geniş nehri, Gümüş Nehir, eskiden bir olan Arjantin ve Uruguay’ı ikiye ayırıyor. Cáceres ise bu iki ülkeyi, müziklerini inceleyerek ortaya çıkardığı Afrika ve Avrupa'nın ritim fırtınasıyla birleştiriyor.
Bugünü ve geleceği yaratmak üzere müzisyenlere referans oluyor. Cáceres'in müziği onu sayısız caz, latin, dünya müziği ve büyük Tango buluşmalarına götürdü. Avrupa'da ABD'de Kanada'da konserler verdi. Birçok ustayla aynı sahneyi paylaştı; Emir Kusturica, Richard Galliano, Tania Maria, Bebel Gilberto, Ray Barreto, Kenny Garret, Youssou N'dour, Buena Vista Social Club, Jan Garbarek, Goran Bregovic bunlardan sadece birkaçı. Juan Carlos Cáceres 2005'te çıkardığı Murga Argentina ve 2007'de çıkardığı Utopia albümleri ile Geleceğin Tango'sunu yaratmaya devam ediyor.

Piyano ve Vokal: Juan Carlos Cáceres
Viyolonsel: Sedef Erçetin
Bandoneon: Marisa Mercadé
Davullar ve Cajon: Marcelo Russillo Bombo
Cajon, Bombo, Vokal: Javier Estrella
Bilet Fiyatları: 25.00-15.00YTL



07 Nisan 2008, Pazartesi
“Tekkeden Sahneye İlahilerle 40 Yıl”
Nezih Uzel ve Kudsi Erguner
Tekke ve dergâhların kapatılmasının ardından, Tasavvuf kültürünün toplumumuzdan şiddetle silinmeye başlandığı yıllarda, İstanbul’da eski dergâhların yadigârı insanlar, Üsküdar Sultan Tepesi’ndeki Özbekler Tekkesi’nde bir araya gelerek ayinleri, ilahileri, nefesleri, gözleri yaşlı, hûşû içinde mırıldanmaya devam ettiler.
Nezih Uzel ve Kudsi Erguner ikilisi, dergâhın son Şeyhi Necmeddin Efendi’nin 1971 yılında vefatına kadar devam eden bu meclislerde yetiştiler.
Derviş Muammer, Hulûsi Gökmenli, Cahid Gözkan, Halil Can, Saadeddin Heper, Ulvi Erguner, Sebilci Hüseyn, Albay Salahaddin, Salah Bilici, Munir Nureddin Selçuk gibi üstadlardan meşk ettikleri ilâhileri, dünyanın her yerinde verdikleri binlerce konserde ve yayınladıkları plaklarda dinletiye sundular.
Mevlevî Müziği ve Ayinini 1970 yılından bu yana dünyanın en önemli sanat festivalleri ve en prestijli konser salonlarında tanıttılar. 1974 yılında Fransız Radyosu’nun yayınladığı 33 devirlik plaklarında ilk kez “Sufi muziği” adını kullanarak tasavvuf müziği ve edebiyatının tüm dünyada gündeme gelmesine önemli katkıda bulundular.
Tuhaftır ki Tasavvuf müziğini toplumumuza hatırlatan, uluslararası şöhret sahibi bu ikili, Türkiye’de hiç konser vermemiştir.
40 yıl sonra ilk kez CRR Konser Salonu’nda dinleyicileri ile buluşacaklardır.
Şeyh Necmeddin Efendi’nin halifesi olan ve son mûsikî ustaları ve tasavvufî şahsiyetlerinden nasib almış olan Nezih Uzel bu ikili konusunda şunları yazıyor: “Kudsi Erguner’in Paris’te oluşu ile geleneği oraya taşıdık. Kudsi o yıllarda mimarlık okuyordu. Ben de ara sıra Paris’e giderdim. Geceleri fazla dolaşmaz, bir yerlerde toplanıp eskilerin deyimi ile “esma surerdik”. Sonunda konser vermek üzere sahneye çıktık, ne var ki etrafıma baktığımda hep tanıdık yüzlerle karşılaştım, sanki evde veya tekke’de gibiydik. Aradan 40 yıl geçti, ne o insanlar bizden ayrıldı, ne de biz onlardan ayrıldık, sonra sayıları arttı. Neden dinliyorlar hep merak ediyordum. Ama ben okuyunca, Kudsi de ney üfleyince iyi oluyor, Kudsi’den baska hiçbir Ney beni rahatlatmıyor. Bir ömür böyle geçti, belki birkaç yıl daha geçer. Sonra ben sağ ben selâmet. Biz gideriz, sesimiz size kalır. Kalın sağlıcakla.“
Bilet Fiyatları: 12.00-10.00YTL







11-12 Nisan 2008 Cuma-Cumartesi
Moskova Balalayka Dörtlüsü ve Alexandrov Akademik Kızıl Ordu Korosu Sekizlisi

Vladimir Ionchenkov (Domra)
Alexandr Gorbachev (Solo Balalayka)
Igor Konovalov (Rus Akordeonu-Bayan)
Yury Birzhev (Bas Balalayka)

Anatoli Sokolovski (1.Tenor)
Vitali Pravoslavnov (1.Tenor)
Oleg Filimonov (2.Tenor)
Konstantin Maiorov (2.Tenor)
Petr Bogachev (Bariton)
Vladimir Maistruk (Bariton)
Evgeny Bystrov (Bas Bariton)
Yuri Deinekin (Bas)
Bilet Fiyatları: 25.00-15.00YTL


13 Nisan 2008, Pazar
“Hazineler”
Ken’an Rifâî ve İzzeddin Hümâyî Eserleri

Ben ben isem canda değil
Ben sen isem tende değil
Sen ben isen ten can olur
Ben ben isem tende değil
Ken’an Rıfâî

20. yüzyılın nadide şahsiyeti Ken’an Rifâî, hazine kıymetindeki latif ifadeleri ve nağmeleri ile bu akşam gönüllerde sarsıcı bir tesir uyandıracak. Sırra ermiş, hikmetli sözler söylemiş çevresine, bütün bir hayat boyu Hz. Ken’an Rifâi. Hikmet, O’nun lisanında bereketlenmiş; kah bir şarkı kalıbına girmiş, kah bir ilahi olmuş İzzeddin Hümâyî Bey’in hisleri ile birleşerek.
Bilet Fiyatları: 12.00-10.00YTL



15 Nisan 2008, Salı
“Gönül Dağı Türküleri”
Bayram Bilge Tokel
1957 Yozgat doğumlu. Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu (1979). Çeşitli sanat/ edebiyat dergilerinde ve gazetelerde çok sayıda şiir, makale, deneme ve eleştiri türünde yazılar yazdı. Profesyonel müzik hayatına Kültür Bakanlığı Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu’nda saz sanatçısı olarak başladı (1986). ABD Maryland Üniversitesi Etnomüzikoloji Bölümü’nde ve Gazi Üniversitesi’nde öğretim görevliliği yaptı (1989). İlki ABD’de olmak üzere üç solo albümü yayınlandı. (“Bayram” The World Of Music, 1990/ “Turkish Folk Music” Nepa Yapım, 1991/ “Yanık Havalar” Kalan Müzik, 1999). Özel bir televizyon kanalında haftalık “Gönül Dağı” adlı kültür/müzik programını hazırlayıp sundu. TRT’ye yönetmen Ali Bozkurt ile “Bozkırın Tezenesi / Neşet Ertaş” ve “Şen Olasın Ürgüp /Refik Başaran” adlı müzikal belgeseller; Can Dündar’la birlikte “Bir Garip / Neşet Ertaş” (Star TV, 2005) hazırladı. Kalan Müzik Arşiv serisinden Muharrem Ertaş, Neşet Ertaş, Hacı Taşan, Çekiç Ali, Bayram Aracı, Refik Başaran, Nida Tüfekçi gibi Orta Anadolu saz ve ses üstadlarının belgesel albümlerini yayınladı. Yurt içinde ve yurt dışında (ABD, Almanya, Fransa, Hollanda, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, KKTC, Makedonya) solo konser ve resitaller verdi. Çok sayıda derleme ve çoğu günümüz şairlerinin şiirlerinden besteler yaptı. Bugüne kadar yayınlanmış kitapları: (Bir Yer Üşür / şiir, MEB yay. 1993; Neşet Ertaş Kitabı / monografi, Akçağ Yay. 2000; Bağımıza Gazel Düştü / deneme/eleştiri, Akçağ Yay. 2002) 2004-2007 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. 2007 yılında emekli oldu.
Bilet Fiyatları: 12.00-10.00YTL


17 Nisan 2008, Perşembe Sohbet: 19.30 Konser: 20.00
“Viyana-Hollywood Ekseninde”
Akbank Oda Orkestrası
Şef: Cem Mansur
Solist: Jean Louis Steuermann (Piyano)
Program:
A. Diabelli: Leopoldstadt Tiyatrosu Dansları
L. van Beethoven: Piyano Konçertosu, no.2
Ara
E. W. Korngold: Senfonik Serenad
Bilet Fiyatları: 15.00-12.00YTL


20 Nisan 2008, Pazar
CRR Big Band & All Star Jazz Band
Genel Sanat Yönetmeni: Yalçın Çetinkaya
Orkestra Şefi- Kompozitör-Piyano : Dr. Nail Yavuzoğlu

Orkestranın kurulduğu 2005 yılından bugüne değin verdiği konserlerde repertuarında; Türk kompozitörlere ait özgün caz bestelerine ve geleneksel müziğimize ait ezgi ve eserlerden yola çıkılarak yapılmış beste ve orkestra düzenlemelerine yer veren CRR Bigband Türk caz müziğine yeni eserler kazandırmaya devam ediyor. Klasik, modern ve m odal yapılarda orkestra yazısı ile çalgılarında virtüoz sanatçıların buluştuğu orkestra, caz müziğine gönül vermiş insanlarla, emeklerini, yüreklerini paylaşmak üzere bir kez daha buluşuyor. Orkestranın solistleri All Star Jazz Band olarak küçük grupla yine özgün bir repertuarla caz severlerle buluşacaklar.
Bilet Fiyatları: 12.00-10.00YTL


22 Nisan 2008, Salı
"Meşk"
CRR Türk Müziği Topluluğu
Genel Sanat Yönetmeni: Yalçın Çetinkaya
Solist: Prof. Alâeddin Yavaşca
Bilet Fiyatları: 12.00-10.00YTL


24 Nisan 2008, Perşembe
İleri Türk Müziği Konservatuarı
60. Yıl Özel Konseri
Yöneten: Çetin Körükçü
İleri Türk Müziği Konservatuarı Derneği, Mayıs 1948’de başta müzik bilgini ve besteci Hüseyin Saadettin Arel olmak üzere, Ord. Prof. Salih Murat Uzdilek, Ord. Prof. Ebul Ula Mardin, Laika Karabey ve bazı öğrencileri tarafından kurulmuştur. Ciddi konservatuar eğitimi vermek amacıyla kurulan dernekte, Türk Mûsikîsi’nin geleneksel aktarım biçimlerinin aksine bilimsel dersler verilmiş, teori ağırlıklı, denemelere açık ve yenilikçi bir eğitim uygulanmıştır. Özellikle o zamana kadar Türk Mûsikîsi’nin teorik anlatımındaki karmaşayı giderip, kolay anlatılır ve anlaşılır hale getiren “Arel Sistemi”nin yerleşip, yaygınlaşması için çalışmalar yapılmıştır. Bu amaçla içerdiği bilimsel yazılar ve geniş konu yelpazesiyle Mûsikîmizde önemli bir boşluğu dolduran “Mûsikîsi Mecmuası”nı derneğin yaygın organı olarak çıkarmış, yaklaşık yirmi yıl devam ettirmiştir.
Dernek bir yandan Türk Mûsikîsi’nin geleneksel şekliyle yaşatılması için çalışırken, bir yandan da Mûsikîmizin ses sistemine sadık kalarak çok sesli Türk Mûsikîsi eserlerini yapılmasını teşvik etmiş, bu alanda yarışmalar düzenlenmiştir.
1949 yılından yakın zamana kadar kesintisiz sürdürülen radyo programlarında, televizyon ve sahne konserlerinde; geleneksel repertuarın yanında çok sesli çalışmalara da yer verilmiş, teşvik edilmiştir.
Kuruluşundan itibaren dernekte koro şefliği görevini yürüten isimler sırasıyla; Lâika Karabey, Haydar Sanal, İrfan Doğrusöz, Hulki Aksoy, Rüştü Eriç, Feridun Darbaz, İbrahim Sevinç, Cevdet Çağla, Teoman Önadlı ve Çetin Körükçü’dür. Bu süre zarfında kurucu başkan Hüseyin Saadettin Arel ve onu takip eden yıllarda sırasıyla; Lâika Karabey, Ethem Üngör, Ord. Prof. Suat İsmail Gürkan, Edip Özışık, Teoman Önaldı ve Ünal Emiroğlu Dernek Başkanlığı görevlerini sürdürmüşlerdir.
Dernek kuruluşundan bu yana pek çok müzik adamı ve sanatçının yetişmesinde önemli rol oynamış, ayrıca çok sayıda üyesini eğiterek, kaliteli ve doğru icraları tanımaları için yaygın eğitime de katkı sağlamıştır. Bugün de bu alandaki görevini başarıyla sürdürmektedir.
Bilet Fiyatları: 12.00-10.00YTL



25 Nisan 2008, Cuma
Ivo Pogorelich
Piyano Resitali
Program:
L. van Beethoven: Sonata, Op.111
L. van Beethoven: Sonata, Op.78
Ara
J. Brahms: Intermezzo, Op.118, no.2
S. Rahmaninof: Sonata, no. 2, Op.36
Bilet Fiyatları: 24.00-15.00YTL



26 Nisan 2008, Cumartesi
“İstanbul-Paris-Atina Buluşması / Hadjidakis’e Saygı”
Furtuna
Göksel Baktagir (Kanun), Nedim Nalbantoğlu (Keman), Yiorgos Kaloudis (Viyolonsel), İzzet Kızıl (Perküsyon), Ruth Hill (Perküsyon), Sumru Ağıryürüyen (Vokal)
Konuk: Orhan Osman (Buzuki)

Göksel Baktagir ve Nedim Nalbantoğlu, müzik yolculuklarına, çocukluk dönemlerinde, aynı şehirde ve birlikte başlarlar. İlk gençlik yıllarında Nedim, Batı müziği konservatuarında Göksel ise, Türk müziği konservatuarında eğitim görürler. Nedim, mezuniyetinin ardından Fransa'ya yerleşir ve Paris'in önde gelen orkestralarda çalar. Göksel de İstanbul'da Kültür Bakanlığı'na bağlı Devlet Türk Müziği Topluluğu'nda çalışmaya başlar. Yıllar yılı birbirlerinden habersiz kalan iki sanatçının ortak bir özellikleri oluşmuştur: İlgileri, onları klasikten caza ve başka dünya müziklerine kadar, birçok türü icra edebilen sanatçılar haline getirmiş, enstrümanlarının önde gelen ustaları olarak uluslararası çapta isim yapmaya başlamışlardır.
Uzun yıllar birbirinden uzak ve habersiz kendi yollarında yürüyen ikili, yıllar sonra 1999'da Paris'te tesadüfen karşılaşırlar ve bu karşılaşma, yeni ufuklara açılmalarının ilk adımını oluşturur. Artık kesintisiz biçimde sürecek olan birlikte müzik yolculukları başlar. Birikimlerini, ilk olarak Yıllar Sonra / Gurbet Türküsü adlı bir albüm çalışmasıyla birleştirirler. Nedim'in Türkiye'ye seyahatleri giderek sıklaşır. "Dünyanın renklerini müziğin evrensel tınılarında buluşturmak" istediklerini fark ettiklerinde, başka müzik kültürlerine dayanan altyapıları üzerine sentez çalışmalarına girişirler. Birçok buluşma noktası yakalayabildiklerini görürler. Aralarına, Atina'da yaşayan ve alanında önde gelen bir çello sanatçısı olan Yiorgos Kaloudis ve İstanbul'da yaşayan ritim sazları ustası İzzet Kızıl da katılınca, dörtlü bir grup haline gelirler. Perküsyoncu Ruth Hill ile şarkıcı Sumru Ağıryürüyen'in de katılmalarıyla altı kişi olan grup, Türk ve Yunan kültürlerinde aynı anlama gelen bir kelimeyi isim olarak seçer: Furtuna. Grup, aynı adı taşıyan bir albüm çalışması yapar ve müzik yelpazelerini daha da genişletecek çalışmalar içine girer.
Furtuna, geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine İstanbul, Atina ve Paris’i buluşturan bu özel konserinde, bir büyük müzik ustasının, günümüz Yunan müziğine damgasını vuran ünlü Yunanlı besteci Hadiidakis’in (1925-1994) şarkılarına da yer veriyor. Doğu ile Batı’yı, klasik müzik ile halk müziğini benzersiz bir şekilde kaynaştıran yeni müzik anlayışıyla Manos Hadjidakis, günümüz Yunan müziğine ve kültürüne damgasını vurmuş ve ülkemizde de tanınan bir dünya sanatçısı.
Bilet Fiyatları: 15.00-12.00YTL


27 Nisan 2008, Pazar
CRR İstanbul Senfoni Orkestrası
Şef ve Solist: Sir James Galway
Solist: Lady Jeanne Galway (Flüt)
Program:
G. Rossini: Giyom Tell Uvertürü
S. Mercadante: Flüt ve orkestra için konçerto, mi minör
Ara
D. Cimarosa: İki flüt ve orkestra için konçerto
F. Mendelssohn: “İtalyan” Senfonisi
Bilet Fiyatları: 24.00-15.00YTL




28 Nisan 2008, Pazartesi
Orkestra İstanbul
Şef: Oğuzhan Balcı
Solist: Derya Türkan (Klasik Kemençe)
Orkestra İstanbul, bu ay vereceği konserde 3 Telli Klasik Kemençe’nin önemli isimlerinden biri olan Derya Türkan’ı solist olarak ağırlıyor. Besteci Oğuzhan Balcı tarafından yazılan ve Derya Türkan’a ithaf edilen, ‘Kemençe ve Yaylı Sazlar için Konçertino’ ilk kez bu konserde seslendirilecek .Ayrıca , orkestra müziği dinleyicilerinin yakından tanıdığı bazı müzikler, kemençe ve yaylı sazlar için yapılmış düzenlemeleriyle programda yer alacak. Purcell’in “Dido’s Lamanet”ı ve Piazzola’nın “Oblivion”u bu eserlerden bazıları.
Bilet Fiyatları: 15.00-12.00YTL


29 Nisan 2008, Salı
“Klasik Gitarda Yeni Boyutlar”
Mesut Özgen
Multimedya Gitar Resitali
Mesut Özgen (Gitar)
Peter Elsea (Dijital tasarım)
Gustavo Vazquez (Video)
Zach Peletz Işık tasarımı)
Doug Rhodes (Multimedya performans sanatçısı)
Gaben Chancellor (Video ve görsel sahne tasarımı)

Program:
C. Pratorius: Sonata “Ondas do Mar de Vigo”
M. Özgen: Anatolian Fantasy
Tango Cruz
P. V. Ortiz: Sortija
F. Bustamante: Misionera
Ara
R. Beaser: Shenandoah
C. Domeniconi: Anadolu Halk şarkısı üzerine çeşitlemeler “Uzun ince”
B. Verdery: Be Kind All the Time (elektrik-klasik gitar, loop, dijital delay, ve donanımlı-gitar için)

1998'den beri Kaliforniya'da yaşayan gitarist/besteci Mesut Özgen, çeşitli görsel sanatçılar ile birlikte hazırladığı multimedya gitar konseri "Klasik Gitarda Yeni Boyutlar"ı sunmak üzere İstanbul'da.
Özgen 2002 yılından bu yana "New Dimensions in Classical Guitar" (Klasik Gitarda Yeni Boyutlar) multimedya konser projesinin direktörü olarak Kaliforniya Üniversitesi’ndeki çeşitli sanatçıların katıldığı bir ekibin çalışmalarını yönetmektedir. Müzik, Tiyatro, Film ve Dijital Medya bölümlerinden profesörlerin oluşturduğu bu multidisiplineri sanat ekibi klasik müzik eserlerinin seslendirilmesi esnasında müziğe görsel destek verecek interaktif video ve dijital görüntüler ile ışık ve sahne tasarımı eşliğinde multimedya performanslar hazırlamaktadır. 2004 yılında verilen konserlerden derlenerek hazırlanan "New Dimensions in Classical Guitar" DVD olarak Turquoise Guitar Editions tarafından yayımlandı ve 2006 yılında en iyi konser programı kategorisinde Telly televizyon ödülünü kazandı.
Bilet Fiyatları: 24.00-15.00YTL


30 Nisan 2008, Çarşamba
“Kutlu Doğum Konseri”
Ahmet Özhan
Bilet Fiyatları: 12.00-10.00YTL

İletişim: 0212 231 54 97 - 11

sgumrah@kultursanat.org

www.crrks.org

kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 10:55:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?