4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

CRR Şubat programı

Tüm konserlerin başlama saati 20.00’dir. (21 Şubat konseri hariç: 19.30 Sohbet, 20.00 Konser)...



3 Şubat 2008, Pazar


“Merâgî’den Yesârî’ye”
TC Kültür ve Turizm Bakanlığı
İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu
Şef: Fatih Salgar


Topluluk bu konserinde mûsikî tarihimizin yaklaşık 600 yıllık bir döneminde dönemeç taşı niteliğindeki bestekârların çeşitli formlardaki eserlerinden seçtiği bir repertuarla huzurlarınızda olacak ve tarihimizin 600 yıllık bir kesitindeki mûsikî mâceramızı sergileyecektir.


Bilet Fiyatları: 12.00-10.00YTL



4 Şubat 2008, Pazartesi


“Mızrabın Nefesi”
Neyler: Aziz Şenol Filiz, Salih Bilgin, Bülent Özbek, Volkan Yılmaz
Tanburlar: Birol Yayla, Murat Aydemir, Özata Ayan
Vurmalı Çalgılar: Fahrettin Yarkın, Türker Çolak, Hüseyin Tuncel
Kasidehan: Mehmet Kemiksiz


“Mızrabın Nefesi” düşüncesi oluştuğunda, aklımızda öncelikle, icra geleneğinin temel özelliklerinden biri olan “bireysel üslûbu” göz ardı etmeden, sazlarımızı farklı bir uyum ve müzikal anlayışla bir araya getirmek vardı.


Sadece Neyler, Tanburlar ve Vurmalı Çalgılardan oluşan ve daha önce hiç denenmemiş bu proje için çalışmalara başladığımızda, hem birlikte çalmaktan, araştırmaktan, denemekten, hem de ortaya çıkan anlayıştan, büyük keyif aldığımızı fark ettik…


Zaman içinde şekillenen ve bir yandan yeni eserlerle gelişen repertuarımızda, yıllardır icra ederek seçtiğimiz klasik mûsikîmizin çeşitli formlarından, süzülmüş, usta işi eserlerin yanı sıra, yeni yazılmış eserlere de açık olmaya karar verdik.
Tek kıstasımız, eserlerin bu topluluk için oluşturduğumuz anlayış ve üslûba uygun olmasıydı.


“Mızrabın Nefesi”, bir tarafıyla bildik, bir tarafıyla yepyeni bir yol bizim için…
İçimizde hissettiğimiz yeni bir ses, yeni bir soluk…


Türk Mûsikîsi’nin bugüne aktarımında, geleneksel anlayışın yanı sıra, yeni yorumların ve oluşumların sanatsal bir süzgeçten geçerek ortaya konması gerektiğine olan inancımız…


“Mızrabın Nefesi” geleneksel birikimimizi örselemeden ne yapabileceğimizin, bu birikimi bugüne nasıl aktarabileceğimizin arayışı…


Ve, bu sazları bize sevdirmiş, rehber olmuş ustalara, aşkla gönülle yazılmış, geçmişimize dair eserlere bugünün diliyle bir teşekkür, bir vefa borcu…
Bilet Fiyatları: 12.00-10.00YTL





6 Şubat 2008, Çarşamba


Dimitry Sitkovetsky
Keman Resitali
Program:
R. Shumann: Keman Piyano Sonatı, la minör, Op. 105
E. Grieg: Keman Piyano Sonatı, do minör, Op.45
Ara
S. Prokofiev: Keman Piyano Sonatı, re majör, Op.94 bis

Bakü doğumlu sanatçı, Moskova’da büyümüş, Moskova Konservatuarı’daki eğitimine 1977’den itibaren New York Juilliard Müzik Okulu’nda devam etmiştir. Solist ve şef olarak dünyanın önde gelen orkestralarıyla konserler veren, kayıtlar yapan Sitkovetsky’nin Bach’ın Goldberg Çeşitlemeleri’yle 20 yıl önce başlayan transkripsiyon serüveni, yaylı çagılar orkestrası için düzenlediği Haydn, Beethoven, Brahms, Dohnanyi, Bartok, Çaykovski, Şostakoviç, Stravinsky ve Schnittke’nin eserleriyle devam etmiştir.


2007-2008 konser sezonunda Londra ve Royal Filarmoni orkestralarını, Detroit Bournemouth, Tivoli, Yeni Zelanda, Adelaide ve Tazmanya senfoni orkestralarını yönetecek, Buenos Aires, Sao Paolo ve Meksiko City’yi kapsayan bir Güney Amerika turnesi gerçekleştirecektir.


Bilet Fiyatları: 24.00-15.00YTL




8 Şubat 2008, Cuma


“Yıldız’a Çağrı”
Serkan Çağrı-Yıldız İbrahimova

Balkan cazının güçlü ismi Yıldız İbrahimova ve Türk klarnet dünyasının yenilikçi isimlerinden Serkan Çağrı’nın yer aldığı “Yıldız’a Çağrı” projesi, Anadolu’dan Balkanlar’a uzanan kültürel renkliliği ortaya koymayı amaçlamaktadır.


Ağırlıklı olarak otantik Balkan müziğinin caz formunda düzenlemelerinden oluşan repertuar, etnik kökenli ritim yapısı üzerine doğaçlamalarla örülmüştür. Ayrıca, İbrahimova’nın uzun yıllardır süren Anadolu müziği araştırmalarından örneklere de yer verilmiştir.


Performansın önemli bir bölümü, Serkan Çağrı, Yıldız İbrahimova ve diğer müzisyenlerin virtüozitelerini sergileyecekleri halk şarkılarının özgür caz (free-jazz) doğaçlama geçişleri üzerine kuruludur. Geçtiğimiz yaz Almanya konserlerinde dakikalarca ayakta alkışlanan, Alman basınının övgüyle bahsettiği ikili sahnedeki uyumları ve yaratıcılıklarıyla büyük beğeni topladı.


Otantik Balkan müziğinin caz formlarıyla ele alınacağı performansta, sanatçılar bireysel yaratıcılıklarını en üst noktada sergilerken, seyircileri kimi zaman neşeli ve enerjik kimi zaman ise duygu yüklü dakikalara taşıyorlar. Çigan romanslarından anonim Anadolu türkülerine uzanan bir repertuarın seslendirileceği konser sürprizleriyle de dikkat çekiyor. Serkan Çağrı’nın klarnetin atası olarak bilinen ve bir barok dönem enstrümanı olan şalümo ile birkaç parça seslendireceği gece uzak diyarlardan gelen tanıdık duyguların buluşma noktası olacak.


Bilet Fiyatları: 15.00-12.00YTL



9 Şubat 2008, Cumartesi

Arif Sağ

1945 yılında Erzurum'un Aşkale ilçesi Dallı köyünde dünyaya gelen Arif Sağ, küçük yaşlarından itibaren saz çalmaya başlar, İstanbul'a gelir ve Aksaray Musiki Cemiyeti'nde Nida Tüfekçi'nin öğrencisi olur. Müzikal altyapısını kısa zamanda oluşturmayı başarır.

1960 ve 70'li yıllar Arif Sağ için müzikte arayış yıllarıdır.

Arif Sağ'ın, bu dönemin toplumsal hareketlerinin müzikle bağdaşan yanlarından çok, piyasadaki ve resmi kurumlardaki müzik uygulamalarına ağırlık verdiği söylenebilir. 60'lı yılların sonunda TRT Kurumuna (İstanbul Radyosu) bağlama sanatçısı olarak başladığı yıllarda Sağ'ın piyasadaki faaliyetleri de devam etmektedir. 45'lik plak dönemi olarak adlandırılan ve yaklaşık 20 yıl devam eden bu sürecin en parlak simalarındandır Arif Sağ. Çeşitli sanatçılara bağlamasıyla eşlik etmesinin yanında, yine bu dönemde bestelerini de pek çok sanatçıya okutur. Bununla birlikte kendi çalıp okuduğu plakları da vardır. Yapılan müzik bugünkü terminolojiyle bir tür arabesk-fantazi benzeridir; bestelerinde ise yerel motifleri (yer yer pasajları) çok sık kullanır. Bu da onun halk müziğinden kopamadığı gerçeğinin bir başka göstergesidir.

1976 yılından itibaren Türk Müziği Devlet Konservatuarı'nda (İTÜ) öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlayan Sağ, bu görevinden 1982 yılında ayrılarak özel çalışmalara ağırlık verdi. Birçok ünlü sanatçıya kaset çalışmalarında yardımcı olur. Bu özelliğinin yanında 10'dan fazla kasette sanatçı olarak da ayrıca yer alır.

Musa Eroğlu ve Muhlis Akarsu ile birlikte başladığı, daha sonra Yavuz Top’un da katılımı ile genişleyen "Muhabbet" seri albüm çalışmaları 1980 sonrasında Türk halk müziğinin geniş kitlelere yayılmasında önemli katkı sağlamıştır.

"Muhabbet" serisi, "Resital I ve II", "İnsan Olmaya Geldim", "Halay", "Duygular Dönüştü Söze" albümlerinden bazılarıdır.

1987-1991 yılları arasında Ankara milletvekilliği yapmıştır ve milletvekilliği bulunan ilk sanatçıdır.

Bununla birlikte, 1975 yılında İstanbul Devlet Türk Müziği Konservatuarı'na öğretim üyesi olarak katılmış ve 1982 yılında konservatuardan ayrılmıştır. Almanya Cumhurbaşkanı'nın desteği ile, 1996 yılında Köln Flarmoni Orkestrası'nda konser vererek bağlama ve Anadolu müziğinin batıya tanıtılmasında büyük rol üstlenmiştir. 2000 yılında ünlü İspanyol flamenko gitarist Toma Tito ile Avrupa'nın 12 şehrinde konser vermiştir. 2002 yılında “Karadeniz Filarmoni Orkestrası” ile verdiği konserlerle bağlamayı tanıtmayı sürdürmüştür. Uluslararası boyutta ünlenen müzisyenlerle yaptığı çalışmalardan bir diğeri de 2003 yılında Marcel Khalife ile verdiği “Barış Konserleri”, müzikseverlerin yoğun ilgisine mazhar oldu. Televizyon dünyasına kendi tarzı ve yorumuyla bağlamayı katarak 2004, 2005 ve 2006 yıllarında yarışma programlarına belli bir seviyeyi getirdi.

Arif Sağ albüm çalışmalarını sektörün tüm olumsuzluklarına rağmen ısrarla devam ettirmekte ve yeni nesile eğitmen olarak katkılarını da olanca hızıyla sürdürmektedir.

Bilet Fiyatları: 12.00-10.00YTL



10 Şubat 2008, Pazar


Bora Uymaz
“Gülistân-ı Şehr-i İzmir”
(Geçmişten Günümüze İzmir’de Yaşamış Bestekârlar)

Murat Aydemir (Tanbur), Yavuz Akalın (Ney), Kaşif Demiröz (Ney), Murat Bağdatlı (Ud), Mehmet Yalgın (Klasik Kemençe), Safinaz Rizeli (Kanun), Türkan Uymaz (Vokal), Ozan Pars (Daire / Bendir)
Takdim: Tevfik Bildik
Bora Uymaz


1976 İzmir doğumlu sanatçı, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi

Konservatuarı’ndan mezun oldu. Cinuçen Tanrıkorur, Akın Özkan, Vefik Ataç gibi çok değerli hocalardan özel olarak faydalanma imkanı bularak, ses sanatçısı, tanbûri ve bestekâr olarak yetişti. 2000 yılında Bursa Klasik Türk Müziği Korosu’na yetişmiş sanatçı olarak atandı. Hem Kültür Bakanlığı’nın görevlendirmesiyle, hem de özel organizasyonlarla yurt içinde ve Amerika, Avustralya, Japonya, Çin, Yunanistan, Güney Kore, Almanya, Tunus, Kıbrıs gibi ülkelerde gerçekleştirilen konserlerde solist olarak ve eserleriyle Türk Müziği’ni en iyi şekilde temsil etmeye çalıştı. Adını Cinuçen Tanrıkorur’un vermiş olduğu “Süznak-Aşiran” makamını terkib etti ve bu makamda takım besteledi. 2004 yılında UNESCO’nun hazırladığı Dünya Kültür Miraslarımız belgeselinin Mevlevi Müziği ile ilgili bölümüne katkıda bulundu. 2005 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği “Az Kullanılan Makam ve Usullerde Beste Yarışması”nda ikincilik ve beşincilik, Konya Belediyesi’nin düzenlediği “Mevlânâ Beste Yarışması”nda, 2007 yılında “Türk Mûsikîsi Formları” beste yarışmasında ve “Konak Belediyesi Avni Anıl Beste Yarışması”nda mansiyon ödüllerine layık görüldü. Çeşitli formlarda 250 civarında eser besteledi. Halen İzmir Klasik Türk Müziği Korosu’nda görevine devam etmektedir.


Bilet Fiyatları: 12.00-10.00YTL


11 Şubat 2008, Pazartesi


Michele Campanella
Piyano Resitali
Program:
D. Scarlatti: Sonat, do majör, K 270
Sonat, do majör, K 515
Sonat mi majör, K 380 ve Sonat mi majör, K 381
Sonat si minör, K 27
Sonat re majör, K 96
Sonat sol minör, K 426 ve Sonat sol majör, K 427
Ara


M. Mussorgski: Bir Sergiden Tablolar


Uluslararası düzeyde en iyi virtüözlerden ve en iyi Liszt yorumcularından biri sayılan Michele Campanella’nın 40 senelik kariyer hayatı piyano tarihine altın harflerle kazınmıştır.


Budapeşte “Franz Liszt” Derneği, kendisini 1976, 1977 ve 1998 yılında il Gran Prix du Disque ile ödüllendirmiştir. Napoli Vincenzo Vitale Piyano Okulu’nda eğitim görmüş olan Campanella, çok yönlü bir sanatçıdır.


Avrupa ülkelerinin ve Amerika Birleşik Devletleri’nin belli başlı orkestraları ile sahneye çıkmış ve Avusturalya, Rusya, İngiltere, Çin, Arjantin gibi ülkeler tarafından sürekli davetler almaktadır. Şuana kadar Lucerna, Viyana, Prag, Berlin ve Pesaro gibi şehirlerdeki uluslararası festivallere konuk olmuştur.


Michele Campanella son yıllarda kariyerini şef-solist kimliği ile daha geliştirmiş ve değerli italyan orkestraları ile ortak çalışmalarda bulunmuştur. Bu orkestralar arasında Santa Cecilia Ulusal Akademisi, Toscana ORT-Orkestrası, Padova ve Veneto Oda Orkestrası, Verona Filarmoni Orkestrası, Bolzano ve Trento Haydn Orkestrası yer almaktadır. Aynı zamanda kendini eğitmenliğe adayan sanatçı, 1986 yılından beri Siena Chigiana Akademisi Piyano Bölümü başkanıdır ve sekiz senedir Ravello’da uzmanlık kursları vermektedir. “Napoli Ödül Derneği” ve “Guido ve Roberto Cortese Derneği” tarafından değerli ünvanlara layık görülmüştür.


Bilet Fiyatları: 24.00-15.00YTL



12 Şubat 2008, Salı


Suren Asatryan Duduk Topluluğu

Suren Asatryan (Duduk)
Vahan Arutunyan (Duduk)
Garnik Tigranyan (Duduk)
Gagik Hakverdiyan (Vurmalı Çalgılar)
Manvel Galisyan (Vokal)
Arayik Dalakyan (Klarnet, Bas Duduk)
Murat Kağan Ergün (Gitar, Sitar)

Bilet Fiyatları: 15.00-12.00YTL


13 Şubat 2008, Çarşamba


“Aydın Boysan’ın Hatıralarında Selahattin Pınar ve Osman Nihat Akın”
TC Kültür ve Turizm Bakanlığı
İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu
Sanat Yönetmeni: Aylin Şengün Taşçı
Konuk: Aydın Boysan
Sunan: Jale Şengün


Değerli mimar ve gazeteci-yazar Aydın Boysan, Türk Müziği'nin iki büyük bestekarı Selahattin Pınar ve Osman Nihat Akın'la yıllar önce yaşadığı hatıraları, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu solistlerinin seslendireceği şarkılardan oluşan bu konserde izleyicilerle paylaşacak. Topluluk sanatçılarının Selahattin Pınar ve Osman Nihat Akın şarkılarını solo olarak icra edecekleri konserde 1940 ve 50'lerin İstanbul'unda yaşanan, müzik dünyamızın bu iki büyük üstadının unutulmayacak güzellikteki hatıraları, Aydın Boysan'ın hoş sohbetinde canlanacak. Bu tatlı hatıralara bestekarlarımızın sevilen ve unutulmayan eserleri eşlik edecek. Konser Jale Şengün'ün güzel sunumuyla renklenecek.


Bilet Fiyatları: 12.00-10.00YTL



17 Şubat 2008, Pazar
‘’CRR Big Band & Randy Brecker‘’
Genel Sanat Yönetmeni: Yalçın Çetinkaya
Orkestra Şefi & Kompozitör: Dr. Nail Yavuzoğlu

Kusursuz müzisyenleri üst düzey doğaçlama yapan solistleri ve özgün Türk caz müziği repertuarı ile üç yıldır periyodik olarak konser veren CRR Big Band, dünyanın önemli trompetçilerinden Randy Brecker ile bir araya geliyor. Bu konserde, Randy Brecker’ın ve orkestranın repertuarı zaman zaman Türk caz müziği dinleyicisi ile farklı kültürlerin bir sentezi olarak buluşacak.


Bilet Fiyatları: 12.00-10.00YTL


18 Şubat 2008, Pazartesi


Ayangil Türk Müziği Orkestrası ve Klasik Sazlar Birimi Konseri


Bilet Fiyatları: 12.00-10.00YTL




19 Şubat 2008, Salı


Orkestra İstanbul
Şef: Oğuzhan Balcı
Solist: Gülsin Onay (Piyano)
Program:
O. Balcı: Aynalı Kavak Güneşi
F. Chopin: Piyano Konçertosu No.2
Ara
A. Borodin: Poloveç Dansları
R. Korsakov: İspanyol Kapriçyosu

“Duyarlı bir kesinliğe ve zekice bir parıltıya, en hassas şeyleri bile maharetli parmaklarına neredeyse gülümsercesine emanet etme yeteneğine sahip ve tutkulu bir sanatçı.

Hayal gücü yüksek, mükemmel bir piyanist ” Peter Cosse
Piyano eğitimine üç buçuk yaşında başlayan Gülsin Onay ilk konserini altı yaşında TRT İstanbul Radyosunda verdi. Üstün Yetenekli Çocuklar Kanunu kapsamında, iki yıl Mithat Fenmen ve Ahmed Adnan Saygun tarafından Ankara’da özel eğitim verilerek 12 yaşında Fransa’ya gönderildi. Paris Konservatuvarı yüksek bölümünden 16 yaşında, “Premier Prix du Piano” kazanarak mezun oldu. Sanatçı, Marguerite Long Jacques Thibaud (Paris) ve Ferrucio Busoni (Bolzano) de dahil olmak üzere başlıca uluslararası yarışmalarda kazandığı ödüllerle uluslararası müzik kariyerine başlamış oldu.


Gülsin Onay’ın uluslararası müzik kariyeri Venezüella’dan Çin’e uzanan bir coğrafyada 5 kıtada 56 ülkeyi kapsar. Geçtiğimiz konser sezonlarında Gülsin Onay’ın konser verdiği salonlar arasında Amsterdam Concertgebouw, Berlin Filarmoni Salonu, Viyana Konzerthaus, Londra Queen Elizabeth Hall ve Wigmore Hall, Paris Salle Gaveau, Washington DC National Gallery of Art ve New York Miller Theater yer almaktadır. Ayrıca Dresden Staatskapelle, İngiliz Oda Orkestrası, Japon Filarmoni, Münih Radyo Senfoni, Saint Petersburg Filarmoni, Tokyo Senfoni, Varşova Filarmoni, Viyana Senfoni gibi dünyanın önde gelen orkestraları eşliğinde solist olarak sahne aldı. Birlikte çaldığı şefler arasında Vladimir Ashkenazy, Erich Bergel, Michael Boder, Andrey Boreyko, Jorg Faerber, Emmanuel Krivine, Ingo Metzmacher, Vassily Sinaisky, Stanislaw Wislocki ve Lothar Zagrosek sayılabilir. Sanatçı Berlin, Varşova Sonbaharı, Granada, Würzburg Mozart Festivali, Newport, Schleswig-Holstein ve İstanbul gibi dünyanın önemli müzik festivallerinin de eleştirmenlerce beğenilen, aranan bir ismidir. Gülsin Onay, 2004 yılında başlayarak kısa sürede dünya genelinde klasik müzik çevrelerinin dikkatini çekmeyi başaran Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin de Sanat Danışmanlığını yapmaktadır.

Son yıllarda Rachmaninov yorumlarıyla müzik otoritelerinden büyük övgüler alan Gülsin Onay ayrıca, uluslarası alanda müstesna bir Chopin icracısı kabul edilmektedir. Polonya Hükümeti Gülsin Onay’ı Chopin yorumları nedeniyle Polonya Devlet Nişanı ile onurlandırmıştır. Hocası Saygun’un dünya çapında en güçlü yorumcusu olarak tanımlanan Onay, gerek konser programlarından gerekse kayıtlarından eksik etmediği bestecinin eserlerini önemli orkestralar eşliğinde sayısız ülkede seslendirmiştir. Sanatçı, kendisine adanmış olan Saygun’un 2. Piyano Konçertosu ile Stuppner ve Tabakov’un konçertolarının dünya prömiyerlerini gerçekleştirdi. Saygun’un yanı sıra Hubert Stuppner 2. Piyano Konçertosunu, Jean-Louis Petit Gemmes ve Muhittin Dürrüoğlu-Demiriz Bosphorus isimli piyano eserlerini Sanatçıya ithaf etmişlerdir. Ünlü virtüöz Marc-Andre Hamelin Gülsin Onay için Prelude ve Denis Dufour ise Avalanche’ı bestelemiştir.

Müzik otoritelerinin sadece teknik ustalığı değil “sınırsız enerji ve hem zeki hem de duyarlı bir yorum gücü ile donatılmış olağandışı bir piyanist” olduğu konusunda da birleştikleri Gülsin Onay’ın 20’ye yakın albüm kaydı, sanatçının yorum gücü yanında repertuar zenginliğini de yansıtır. 2007 yılında yayınlanan Rachmaninov ve Çaykovski piyano konçertolarını seslendirdiği albümü ise Vladimir Ashkenazy başta olmak üzere pek çok virtuoz ve eleştirmen tarafından büyük övgüyle karşılanmıştır. Gülsin Onay’ın konser kayıtları Avrupa radyo ve televizyonlarında ve ABD’de National Radio kanalında yayınlanmaktadır.


Gülsin Onay 2003 yılında UNICEF Türkiye Milli Komitesi tarafından “İyi Niyet Elçisi” seçilmiştir. Şimdiye kadar pek çok yardım konserinde sahne alan Onay, Ağustos 2006’da Lübnanlı çocuklar yararına bir resital düzenledi. Bunun yanı sıra çok özel bir projesini hayata geçirerek, 500 yıllık Çomakdağ Köyü’nü tarihinde ilk defa klasik müzikle buluşturdu. Türkiye’de bir başka ilke daha imza atan Sanatçı, 2007 yılında konserinin olduğu her ilde Eğitim Gönüllüleri Vakfı işbirliğiyle çocuklara resitaller verdi.


Sanatçı 2007 sezonu programı içerisinde Vladimir Ashkenazy yönetiminde İzlanda Senfoni ve Bilkent Senfoni Orkestraları ile konserler; Golandsky Institute, Gina Bachauer ve Miami Uluslararası Piyano Festivallerinde resitaller verdi. 2007 yılı boyunca Adnan Saygun’un 100. doğum yılı sebebiyle birçok konser ve kayıt da gerçekleştirmekte olan Onay, Üsküp, Viyana, Londra, Moskova ve Almanya’nın yanı sıra İstanbul ve Ankara Festivallerinde de bestecinin eserlerini seslendirdi. Gülsin Onay’ın her iki Saygun, konçertosunu yorumladıgı albümü 2007 yılında CPO etiketiyle yayınlanacaktır.


1987 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verilen Gülsin Onay, 1988 yılında Boğaziçi ve 2007 yılında Hacettepe Üniversiteleri tarafından Fahri Doktora ile onurlandırılmıştır. Sanatçıya 4 Aralık 2007 tarihinde ise Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından Onur Ödülü Altın Madalyası verildi. Onay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Solisti olup, Bilkent Üniversitesi’nin de Konuk Sanatçısıdır.


Bilet Fiyatları: 15.00-12.00YTL



20 Şubat 2008, Çarşamba


“Hacı Arif Bey’den Cumhuriyet Dönemine Müziğimiz”
Solist: Adnan Mungan
Sunan: İncilâ Bertuğ
Keman: Kemal Caba
Kanun: Hacer Tısoğlu
Ud: Osman Nuri Özpekel
Ney: Volkan Yılmaz
Kemençe: Lütfiye Özer
Tanbur: Gamze Ege Yıldız


Bilet Fiyatları: 12.00-10.00YTL



21 Şubat 2008, Perşembe


“Çek Sanat Mafyası”
Akbank Oda Orkestrası
Şef: Cem Mansur
Solist: Chen Halevi (Klarnet)
Program:
B. Martinu: 2. Serenad
W. A. Mozart: Klarnet Konçertosu
Ara
K. Maratka: Luminarium (Klarnet / Orkestra)
A. Dvorak: 2 Vals, Op. 54
L. Janacek: Süit


Bilet Fiyatları: 15.00-12.00YTL




22 Şubat 2008, Cuma

“Şarkılar ve Gazeller"
CRR Saz Solistleri Topluluğu
Solist Sanatçılar:
Ahmet Erdoğdular
Eda Karaytuğ
Kanun: Göksel Baktagir
Ud: Yurdal Tokcan
Kemençe: Selim Güler
Viyolonsel: Emrullah Şengüller
Keman: Baki Kemancı
Ney: Volkan Yılmaz
Vurmalı Sazlar: Ümit Atalay


Bilet Fiyatları: 12.00-10.00YTL



23 Şubat 2008, Cumartesi


Neşet Ertaş
Bilet Fiyatları: 12.00-10.00YTL


24 Şubat 2008, Pazar


CRR İstanbul Senfoni Orkestrası
Şef: Rengim Gökmen
Solist: Anika Vavic (Piyano)
Program daha sonra ilan edilecektir.


Bilet Fiyatları: 24.00-15.00YTL





25 Şubat 2008, Pazartesi


“3 Ud’un Hikâyesi”
Mehmet Bitmez (Ud Türkiye-İstanbul)
Naseer Shamma (Ud Mısır-Kahire)
Kyriakos Kalaitzidis (Ud Yunanistan-Selânik)

Doğu ve Batı yüzyıllardan beri birbirilerinin gizemlerini araştırmış ve uygarlıkları hep merak konusu olmuştur. Doğu ve Batı toplumları karşılıklı alışverişleri ve bağlantıları neticesinde zengin kültürlerin doğmasına sahne olmuştur. Bir yandan Arapların Endülüs’e gelmeleriyle doğu estetiği batıya ulaşmış, diğer taraftan Asya toplumu olan Türklerin Anadolu’ya gelmeleri ve İstanbul’u fethetmeleri, İstanbul’un fethinden sonra Asya’nın mirası, İslâm’dan esinlenen Fars edebiyatının inceliği ve Bizans’ın zarafeti ile daha da zenginleşmiştir. Bu beraberlik “Osmanlı” adı altında yeni bir çağın doğmasına neden olmuş; Türkler, Araplar, İranlılar, Yahudiler, Ermeniler ve Rumlar aynı kültürün gelişmesine ciddi katkılar sağlamışlardır. Endülüs’te Arap, İstanbul’da Türk sanatının zenginliği insanlık tarihine adını yazdırmıştır.
Ud çalgısının mucidi olarak efsanelerde bahsedildiği üzere; Abdülkadir Meragi udu en eski çalgılara dayandırarak Hz. Adem’in oğlu Kabil’den olma Lameş’in bulduğunu; bazı İran ve Arap yazarları Pisagor, bazıları da Eflatun olarak anlatırlar.
Ud ve ailesi içinde olan mızraplı çalgılar, Orta Asya uygarlığından ve İslâmiyet döneminde Horasan’ dan Anadolu’ ya ve oradan da güneye doğru biçim değiştirerek tarihsel gelişimi içinde bugünkü şeklini almıştır.

“Üç Ud’un Hikayesi” bu kültürlerin buluşması ile yüzyıllar içersinde oluşan müziksel etkileşimler ve birbirileri ile olan alışverişlerinin müzikal söyleşileri olacaktır.
Yüzyılların zengin kültür mirasını taşıyan, büyük medeniyetlerin uluslarının yaşadığı Akdeniz’deki bu coğrafyada kültürlerin birbirleri ile olan alışverişlerinin bitmeden devam ettiği bu yolculukta sanatsal ifadeler içinde manâ ve derinlik arayışı içinde olan insanları bir araya getirmeyi amaçlayan bu proje düşüncemizin ana temelini oluşturdu.


Türk, Yunan ve Arap ustalarının ud çalgısı ile kendi müzikal karakterlerini ve temelde benzer ses sistemleri içinde makamsal ögelerini öne çıkartan geçmişin ve yakın zamanın eserlerinin icrasını amaçlamıştır. Böylece üç kültürün sanatçılarını bir araya getirme düşüncesi gerçekleşmiş olacaktır. Proje: Mehmet Bitmez (Udi, Besteci , Müzikolog)


Katılacak diğer Ud sanatçıları ;
Erdem Şentürk, Mete Aslan, Fatih Ahıskalı, Emre Demir, Bilen Işıktaş, Sami Dural, Bekir Şahin Baloğlu


Bilet Fiyatları: 12.00-10.00YTL


26 Şubat 2008, Salı

“Sadâ-yı Huruf”
Hattat Bestekârlar
CRR Türk Müziği Topluluğu
Genel Sanat Yönetmeni: Yalçın Çetinkaya
Proje: Nurullah Özdem


Bilet Fiyatları: 12.00-10.00YTL




27 Şubat 2008, Çarşamba
"Yahya Kemal'i Anma Konseri"
Ahmet Özhan
Bilet Fiyatları: 12.00-10.00YTL


28 Şubat 2008, Perşembe


İstanbul Oda Orkestrası
Şef: Hakan Şensoy
Solist: Raphael Wallfisch (Viyolonsel)
Program:
F.J. Haydn: Viyolonsel Konçertosu, do majör, no.1
F.J. Haydn: Viyolonsel Konçertosu, re majör, no.2
Ara
F.J. Haydn: Senfoni "Veda", fa diyez minör, no.45


Bilet Fiyatları: 15.00-12.00YTL

kenthaber/m.yüksel özbek
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 18:10:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?