30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Cuma hutbesinde Filistin'e mesaj!

Sultanbeyli'de cuma namazı hutbesinde camii imamı Filistin halkına İstiklal Marşı'nın dizeleriyle sabır dilerken, namazın ardından Filistin halkına gönderilmek üzere para yardımı toplandı.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ilişkin cuma namazında okunan hutbelerde Filistin halkı için yardım çağrısında bulunuldu.

Sultanbeyli Merkez Camii'nde kılınan cuma namazında camii imamı, cuma hutbesini okurken, İsrail'in Filistin halkına yaptığı zulümden bahsetti.

Cami imamı savunmasız Filistin halkına ümitli olmalarını tavsiye ederken İstiklal Marşının yazarı şair Mehmet Akif Ersoy'un 'Arkadaş yurduma alçakları uğratma sakın, siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın, doğacaktır sana vaad ettiği günler Hakk'ın, kim bilir belki yarın belki yarından da yakın' dizeleriyle sabır diledi.

Cami imamı cuma hutbesinde, "Asırlardır ezilen, aşağılanan, reddedilen fırınlarda yakılan Yahudiler çektiklerinin kat kat fazlasını Filistinlilere yapıyorlar.Yahudileri asırlardır çektikleri acıların ardından Müslümanlar himaye etti. Filistin milletinin ataları keşke onlara daha önceden kucak açmasalardı" diye konuştu.

Camii imamı hutbede Filistin halkı ve savunmasız Müslümanlar için "Allah'ım Kurtuluş savaşında bize gönderdiğin yardımı Filistinli kardeşlerimize de gönder" diyerek dua etti. Cuma hutbesinde namaz çıkışında cemaate, Filistin halkı için kurulan sandıklara para yardımı yapılması çağrısında bulunuldu. Namazın ardından camii cemaati yardım sandıklarına para yardımında bulunurken ellerinde Filistin bayraklarıyla meydanda toplanan kalabalık İsrail'e lanet okudu. Arapça ve Türkçe sloganların atıldığı eylemde İsrail'in masum Filistin halkını öldürdüğü ve derhal bu saldırılara son vermesi gerektiği belirtildi.

Öte yandan, Sultanbeyli meydanında kurulan çadırlarda ise Filistin halkına yardım için pişirilen sıcak ekmekler, aşureler ve tatlılar satıldı. Vatandaşlar standlara yoğun ilgi gösterirken, yerde bağdaş kuran çarşaflı kadınlar bir yandan hamur açıp bir yandan ekmek pişirdi. Standlara dizilen yiyecekler ise 50 kuruş ya da 1 lira gibi sembolik fiyatlarla satışa sunuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 19:12:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?