3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Cumhuriyet Bayramı 4 gün 4 gece

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu yıl İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının 4 gün 4 gece süreceğini bildirdi.

Topbaş, Dolmabahçe'de düzenlediği basın toplantısında, Cumhuriyet Bayramı kutlama programı ve hazırlıklar hakkında bilgi verdi.

Cumhuriyet Bayramı'nın Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk ulusunun bağımsızlığının ilanı ve varlığını dünyaya haykırış günü olduğunu ifade eden Topbaş, “Her geçen gün gelişen ve kökleşen cumhuriyet ve demokrasiye hep sahip çıkacağız. Bu 83 yıllık çınar, tarihi kökleriyle dillere destan geçmişini sarmalayarak büyümeye devam edecektir” dedi.

Topbaş, tüm ulusların kendi kuruluşlarıyla ilgili çok ciddi programlar yaptıklarını, Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl Cumhuriyet Bayramı'nın daha ciddi ve farklı algılanması için bir konsept geliştirdiklerini, 83 yıllık cumhuriyetin coşkusuna vatandaşlarla birlikte katılarak, çocukların hatıralarında önemli izler bırakmak istediklerini söyledi.

Ulusların var olmasının kolay olmadığını, Türk ulusunun da elde ettiği bu kazanımları yitirmeden geleceğe emin adımlarla yürümek durumunda olduğunu ifade eden Topbaş, bu amaçla Cumhuriyet Bayramı'nı şanına yaraşır törenlerle kutlamayı hedeflediklerini kaydetti.
Topbaş, İstanbul'un değişik noktalarına 150 metrekarelik dikilen bayraklara paralel olarak, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla da 3 milyon bayrakla kenti donattıklarını, 7 bin 500 elektrik direğine Türk Bayrağı'nın yanı sıra Büyükşehir Belediyesinin mesajlarının da asıldığını söyledi.

BOĞAZ'DA IŞIK SELİ

Kutlamalar çerçevesinde 129 üst geçide Atatürk'ün “Cumhuriyeti yaşatmak en kutsal görevimizdir” sözünün yer aldığı afişlerin asılacağını belirten Topbaş, kutlama programına ilişkin şu bilgileri verdi:

“Bu yıl Cumhuriyet Bayramı İstanbul'da 4 gün 4 gece sürecek. İstanbul Boğazı da bu coşkuya katılacak. Boğaz Köprüsü'nde ilk kez ışıklı gösteri yapılacak. Dolmabahçe sahilinde karadan 50 metre açıkta kurulan ve stratosfer adı verilen sahneden de müzik ve ışık gösterisi yapılacak. Renk cümbüşü içindeki bu lazerli gösteri, Türkiye'de ilk kez gerçekleşmiş olacak. İnanıyorum ki, bundan böyle cumhuriyet bayramlarında İstanbullular ve hatta Türkiye'nin değişik yerlerinden bu ışık ses ve lazer gösterilerini görmek için kente gelip sahilleri dolduracak. İstanbullular gece Boğaz Köprüsü'nde muhteşem ışıklı gösteriyi Dolmabahçe'de yarın akşam Kenan Doğulu'nun vereceği konser eşliğinde izleyecek. İstanbul Boğazı uluslararası bir su yolu olduğundan, platformdaki etkinlik sırasında Boğaz 6 saat süreyle trafiğe kapatılacak. Kadıköy, Bakırköy, Ortaköy meydanları ile Şişli Cevahir Alışveriş Merkezi önünde konser programları olacak. Ayrıca teknelerden 8 ayrı noktadan görkemli ve renkli havai fişekler İstanbul'un coşkusunu Türkiye'nin, Cumhuriyet'in coşkusunu tüm dünyaya haykıracaktır.”

MUSTAFA SANDAL KONSERİ

Yapılan hazırlıkları “İstanbul bayramlıklarını giydi Cumhuriyet Bayramı'nı bekliyor” diye ifade eden Topbaş, “Cumhuriyet'in kurucusu Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere milletçe kurduğumuz bu Cumhuriyet'i geleceğe hep birlikte coşkuyla taşıma heyecanını duyuyor ve şimdiden Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum” dedi.

Topbaş, kutlama programı için yapılan hazırlıkların çok büyük maliyet gerektirmediğini belirterek, “Toplam maliyet yaklaşık 745 bin YTL” dedi.

Topbaş, sanatçılardan bazılarının gönüllü katıldığını belirterek, gelecekte birçok sanatçı, sporcu ve iş adamının katkı sunmak için bu işin içinde yer almak isteyeceğine inandığını kaydetti.

Etkinliklerin son günü olan 29 Ekim Pazar gecesi, Taksim Meydanı'nda Mustafa Sandal konser konser verecek.
A.A
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 15:22:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?